Ravasz: erős üzenetet kell küldenünk

ravasz bukovszky rigó

Ravasz Ábelt, a Híd elnökségi tagját, korábbi romaügyi kormánybiztost kérdeztük.

Hogyan értékeli a kongresszus eredményét?

Örülök neki, hogy a kongresszusnak sikerült egy dinamikus és megfiatalított új vezetést választania Sólymos László elnökségével. Azt gondolom, hogy erős üzenetet kell küldenünk a választóknak, hogy a Híd talpra áll, összeszedi magát és visszatér az alapértékeihez, amelyek az együttélés és az együttműködés. Ezekre a mai Szlovákiában méginkább szükség van, és a választóknak egyértelművé kell tennünk, hogy ez az, amiért küdeni fogunk.

A többi magyar párttal való együttműködést hogy látja?

Azt gondolom, hogy semmiféleképpen nem lehet megkerülni azt, hogy ezek a pártok egy asztalhoz üljenek. Mi azért megyünk oda, hogy megegyezzünk. Remélem, hogy őszhöz képest a többiek álláspontja is változott és sikerül megteremteni egy közös kisebbségi érdekképviseletet.

Korábbi romaügyi kormánybiztosként élesen kritizálta az új kormány intézkedéseit. Hogy látja jelenleg a hivatal helyzetét?

Gyakorlatilag mindenféle átadás nélkül történt a lecserélésem, Igyekeztem megtalálni az utat a kormánybiztosi hivatal új vezetéséhez, de nem volt érdeklődés részükről. Utána pedig belefogtak egy teljesen védhetetlen intézkedéscsomagba a katonai teszteléstől kezdve, a helikopterekkel való közözésen át egészen hatezer ember teljesen fölösleges karanténba helyezéséig, amivel csak további embereket fertőztek meg, Ez egy amatőr munka volt, ami veszélyeztetni az embereket. Azt gondolom, hogy néhány hét alatt súlytalanná vált a kormánybiztosi hivatal. Mindent maga Peter Pollák európai parlamenti képviselő végez, a hivatalt nem látja senki. Az a dolog, amit a kollégáinkkal együtt négy éven át építettünk azt gondolom, nagyon gyorsan össze fog dőlni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?