Von der Leyen: az Európai Bizottság újabb adományozó konferenciát szervez

Ursula von der Leyen

Az Európai Bizottság újabb adományozó konferenciát szervez június 27-re a koronavírussal összefüggő gyógyszer- és vakcinakutatások finanszírozására, amelyen a vállalkozások, az alapítványok és a polgárok is lehetőséget kapnak arra, hogy egyesítsék erőiket az állami adományozókkal – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke csütörtökön.

Von der Leyen online sajtótájékoztatóján elmondta, tizenöt ország – Ausztria, Kanada, Belgium, Franciaország, Németország, Olaszország, Mexikó, Marokkó, Új-Zéland, Norvégia, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Dél-Afrika, Spanyolország és az Egyesült Királyság – kormánya már megerősítette támogatását a konferencia sikere érdekében.

A koronavírus elleni küzdelem jegyében, az Európai Bizottság kezdeményezésére szervezett világszintű adományozó konferencia célja az, hogy elegendő összeg álljon rendelkezésre olyan diagnosztikai és kezelésekhez szükséges eszközök, vírustesztek, gyógyszerek és vakcinák fejlesztésére és gyártására, amelyek segítségével legyőzhető a koronavírus és megállítható a világjárvány.

Elmondta, a második és egyben utolsó adománygyűjtő akcióban a brüsszeli testület egyesíti erőit a Global Citizen nevű jótékonysági mozgalommal, amely az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) közösen április végén online globális jótékonysági zenei gála szervezése és közvetítése révén 127,9 millió dollárnyi adományt gyűjtött a koronavírus-járvány élvonalában dolgozó orvosok és ápolók védőfelszereléseire és támogatására.

Az Európai Bizottság május 4-én szervezte első nemzetközi online adományozó konferenciáját, amelynek során az adományozók 7,4 milliárd eurót gyűjtöttek össze a koronavírus-járvány elleni küzdelemre, mindenekelőtt oltóanyag, továbbá egyéb gyógyszerek kifejlesztésére, valamint a tesztelésre.

Az uniós bizottság elnöke azt monda, cél a támogatások összevonása az oltások és gyógyszerek hatékonyabb kutatására az egész világon. Szavai szerint a gyors eredményhez „kétszámjegyű euró milliárdokra van szükség”, ezért elengedhetetlenek a további kötelezettségvállalások.

„Közös célunk, hogy a koronavírus elleni új oltást, diagnosztikai eszközt és gyógyszert globálisan, megfizethető áron elérhetővé tegyünk függetlenül attól, hogy hol fejlesztették ki azokat” – fogalmazott von der Leyen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?