Nyomtatványt készít az év végi bizonyítványhoz az oktatási minisztérium

Branislav Gröhling
Pozsony |

Nyomtatványt készít az oktatási minisztérium az év végi bizonyítványhoz, a nyomtatványon nemcsak a jegynek, hanem a szóbeli értékelésnek is lesz helye. Branislav Gröhling (SaS) tárcavezető elmondta, a minisztérium közzéteszi a nyomtatványt, hogy ilyen módon is segítésen az iskoláknak.

„A dokumentum mintáját még véleményezhetik az egyes szervezetek” – mondta Gröhling, és hozzátette, reméli, egy-két héten belül közzé tudják tenni a nyomtatványt.

A TASR-nek május elején úgy nyilatkozott az oktatási miniszter, hogy a kombinált értékelés, vagyis a klasszikus osztályzat a szóbeli értékeléssel együtt lenne ideális. „Ebből a szülő komplex képet kapna, megtudhatná, mik a gyerek erősségei és mi a gyenge oldala” – mondta a miniszter.

Az év végi bizonyítványban szóban értékelhetik az alapiskolák összes évfolyamának minden tanulóját. Az iskolák dönthetik el, hogy érdemjegyet adnak-e a gyerekeknek, szóban értékelik-e őket, vagy mindkét módon értékelik a teljesítményüket. A jelenlegi tanévben, a második félévben kivétel ez alól az első évfolyam, az elsősök csak szóbeli értékelést kapnak. Az Állami Pedagógiai Intézet azt ajánlja az iskolaigazgatóknak, ne adjanak az iskolák osztályzatot azokból a tantárgyakból, amelyeknél nem lehetett a tanterv szerint oktatni. Ilyen például a testnevelés vagy a képzőművészeti nevelés.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?