Esztergomi Suzuki-gyár: már a második műszakba toboroznak

A szlovákiai munkások foglalkoztatása továbbra is biztosított, júniusban bónuszpénzt is fizet a cég.

A járványhelyzet miatt a térség legnagyobb munkaadója, az esztergomi Suzuki-gyár április 29-én indította újra a termelést, a szlovákiai munkások foglalkoztatása továbbra is biztosított – értesült lapunk Bonnár- Csonka Zsuzsannától, a vállalat szóvivőjétől. Megkeresésünkre közölte, hogy az üzemben jelenleg egyműszakos munkarendben összesen 1100 ember dolgozik a termelésben, az irodai alkalmazottaknál felváltva alkalmazzák az otthoni és a munkahelyi tevékenységet. A szlovákiai dolgozók munkába jutása munkáltatói igazolással továbbra is biztosított, a cég a buszjáratok sűrűségét is növelte, higiéniai és járbányügyi okok miatt, azaz, hogy az egy buszon utazók között is meglegyen az előírt távolság. A buszokat rendszeresen fertőtlenítik, a szájmaszkok használata már a megállókban is kötelező – tette hozzá a szóvivő. A Suzuki a hathetes leállás idején is fizette a béreket, a dolgozók a fizetett szabadság, az otthoni munkavégzés illetve a munkaidő átütemezése közt választhattak. Júniusban a cég félhavi munkabérnek megfelelő plusz bónuszt is fizet a munkatársaknak.

Elbocsátások nem lesznek a Suzukiban, már a második műszak beindítását tervezik, ennek érdekében 400 főt érintő munkaerőtoborzás zajlik. Létszámbővítésre főképp a kölcsönzöttként foglalkoztatott munkaerő állományából kerül sor.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?