Felsőszeli futóverseny, ezúttal virtuális változatban

futás

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben, a kormányrendeletben szabályozott tiltások miatt idén tavasszal elmaradnak az előre meghirdetett sportrendezvények. 

„Picit már lazulnak a korlátozások, de azt még nem tudni, mikor jön el az a nap, amikor ismét több száz fős mezőny rajtolhat el hagyományos versenyünkön. Visszalépni, halasztani, találgatni sem szeretnénk. Ezért kialakítottuk saját virtuális rendezvényünk forgatókönyvét, melyet az eredeti időpontban, május 30-án rendezünk meg. Természetesen virtuális futóverseny formájában. A kialakult helyzetre való tekintettel némileg módosítottuk, aktualizáltuk versenyünk megnevezését is, mely idén a VI. Szeli félmaraton, a VIII. Felsőszeli tízest és a VIII. Felsőszeli hármas Covid Run and Walk néven kerül a megmérettetés krónikájába” – tájékoztatta lapunkat a főszervező és ötletgazda Kontár Ronald, a felsőszeli RoniRun Club elnöke. 

A versenyközpont ezúttal nem a felsőszeli Nyerges lovasközpontban lesz. „A benevezett résztvevők a verseny napján, május 30-án egy meghatározott időszakban egyedül, szabadon választott helyszínen, kedvenc útvonalukon, futópadon futják le az általuk választott távot. A három kilométert gyaloglók is teljesíthetik. Mi természetesen nem mérjük a távot és az időt. A résztvevőket arra kérjük, hogy a teljesítésről szóló igazolást és a teljesítési időt töltsék fel az eredménybeküldő felületre a teljesítést követően. Ez az igazolás lehet egy fotó az óra, a futóalkalmazás vagy a futópad kijelzőjéről, esetleg egy nyilvános edzéslink. Természetesen bízunk a futótársak sportszerűségében. Az eredményeket kiértékeljük, a sorrendet elkészítjük” – sorolta a részleteket a tisztségviselő. 

Tőle azt is megtudtuk, hogy a félmaratoni és a 10 kilométeres táv esetében a férfiaknál és a nőknél a következő korosztályokat értékelik: 0–29, 30–39, 40–49, 50–59 éves korig, valamint a 60 éven felülieket. Az online-nevezéseket a www.ronirunclub.sk címre kérik elküldeni. A nevezési díj egységesen 7 euró, az összeget legkésőbb május 31-ig kell átutalni a szervezők számlájára. A nevezéshez a postacímet is csatolni kell, ugyanis a résztvevőknek elküldik a rajtszámukat és az egyedi emlékérmet. Aki óhajtja, annak a rajtszámára a beceneve is felkerül.

Ami a jelképes díjazást illeti, a félmaratoni abszolút győztese a Felsőszeli TE elnökének kupáját, 10 kilométeren pedig a Szabó Béla-kupát kapja. 

A rendezvényen a szervezők ezúttal is jótékonykodnak.

„A nevezési díjból befolyt összegből futónként egy euró kerül a helybeli óvoda és az ifjúsági labdarúgás számlájára. Minden egyes futónak lehetősége lesz arra, hogy futótáska megvásárlásával (minimális ára 7 euró) támogassa Bálintot, aki spinális izomatrófiában szenved. Eddig közel százan neveztek versenyünkre, külföldről is. Ami azt illeti, meglepően sokan érdeklődnek Csehországból. Tavaly részvételi csúcs (338) került a jegyzőkönyvbe, idén akár többen is lehetünk. Remélem, megtaláltuk a legmegfelelőbb áthidaló megoldást. Házhoz visszük versenyünket. Az idei virtuális közösségi élmény – a hagyományos megmérettetés hiányában – növelheti a motivációt a rendszeres sportolásra. Jövőre pedig ismét találkozunk Felsőszeliben, s az eredeti helyszínen, az együtt átélt élménnyel hatványozva folytathatjuk a futás hagyományos ünnepének sorozatát” – bizakodott Kontár Ronald. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?