VIDEÓ: Elszabadult tigris sétált az utcán

Elszabadult egy cirkuszi tigris Párizsban

Lefoglaltak egy magánháznál két bengáli tigrist, melyek egyike egy mexikói város utcáin járkált és egy közösségi médián terjedő felvétel szerint lasszóval akarták befogni.

Az állatokra a Jalisco állambeli Tlaquepaque városban készült videó hívta fel a mexikói környezetvédelmi hivatal figyelmét – számolt be róla a BBC hírportálja.

A két nagyvad tulajdonosa meg tudta mutatni a dokumentumokat, melyek szerint törvényesen tartotta a háznál az állatokat, de azt már nem tudta bizonyítani, hogy a biztonsági előírásoknak is eleget tett volna.

A város lakóit megdöbbentette a tigrist kergető emberek látványa és telefonjaikkal filmezni kezdték a jelenetet, majd közzétették a Twitteren.

Tigre de Bengala 🐅 se pasea por calles de Zapopan, #Jalisco
Hombre lo laza para capturarlo #VIDEO▶️ pic.twitter.com/uqYl106gFd

— Ernesto Méndez (@ernesto_mendez) May 14, 2020

A két tigrist, egy tíz hónapos hím, a másik egy kétéves és kilenc hónapos nőstény, jó egészségi állapotban találták, nem viseltég magukon a rossz bánásmód nyomait.

A hatóság közlése szerint visszakerülhetnek a tulajdonoshoz, ha a közösség védelmét szolgáló védő intézkedéseket be tudja mutatni.

Nem ez volt az első eset, hogy bengáli tigrisek szaladgáltak mexikói városok utcáin. 2017-ben egy kaliforniai ember vásárolt egy tigriskölyköt egy tijuanai lakostól, aki egy felnőtt példányt sétáltatott a városban. A vevőt letartóztatták, amikor megpróbálta a kölyköt átcsempészni az Egyesült Államokba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?