A szülők több mint 40 százaléka küldené iskolába a gyerekét június 1-jétől

koronavírus iskola
Pozsony |

A szülők több mint 40 százaléka küldené június 1-jétől óvodába vagy iskolába a gyerekét – derül ki az AKO ügynökség legfrissebb felméréséből, amelybe 1098 válaszadót vontunk be – tájékoztatott Kamila Hříchová, az AKO kutatási igazgatója.

A felmérés szerint a válaszadók 45,8 százaléka „határozottan” óvodába küldené a gyerekét, a válaszadók 12,7 százaléka azt válaszolta, hogy „talán igen”. A válaszadók 27,8%-a „biztosan nem küldené óvodába a gyerekét”. A válaszadók 9,9%-a választotta azt, hogy „talán nem”. A megkérdezettek 3,8 százaléka nem tudott egyértelmű választ adni a kérdésre.

Iskolába „biztosan” a válaszadók 43,4%-a küldené a gyereket, „talán” 19,4%-uk. A válaszadók 22,2 százaléka válaszolta azt, hogy „biztosan nem”, 8,2%-uk „valószínűleg nem”. Az emberek 6,8 százaléka nem tudott egyértelmű választ adni a kérdésre.

A felmérésből az is kiderül, hogy főleg az iskolázatlan szülők zárkóznak el attól, hogy újra óvodába vagy iskolába járassák a gyereküket, a középiskolai végzettségű vagy diplomás szülők nyitottabbak.

A kisebb településeken élő szülők nagyobb valószínűséggel küldenék újra óvodába vagy iskolákba a gyereküket, mint a legnagyobb városokban élők.

A válaszadók életkora 27 és 60 év között van. A felmérés reprezentatív, az AKO ügynökség a saját költségére végezte május 18. és 21. között.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?