Lassan párolt marhaszelet borsmártással

d

Zatoschil-Ballai Zoltán főszakács konyhájából

Hozzávalók: sovány marhaszeletek, 1 kg marhafartő, só, rozmaring, bors, 2 dl vörösbor, 1 hagyma, 1 répa, kevés olaj; borsmártás: 1 dl marhaalaplé (vagy 1 marhahúskocka), 15 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 ek. színes bors, 1 kk. darált fekete bors, 1 ek. keményítő, 5 cl konyak.

A húsra serpenyőben kevés olajon kérget sütünk, majd tűzálló tálba tesszük a feldarabolt hagymával, répával és a fűszerekkel együtt. Felöntjük vörösborral, ha nem lepi el teljesen, vízzel pótoljuk. Lefedve sütőbe tesszük 145 fokra, 6 órára. Ezután kivesszük, hagyjuk lehűlni, majd felszeleteljük. A megmaradt levet harmadára elfőzzük. A hússzeleteket tálalás előtt serpenyőben felmelegítjük.

A mártáshoz az alaplét az összes borssal együtt lassú tűzön főzni kezdjük. 10 perc múlva hozzáadjuk a vajat. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, majd belehabarjuk a mártásba; hozzáöntjük a konyakot, s egy percig kevergetve forraljuk.

Zatoschil-Ballai Zoltán főszakács

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?