Podmanický kilép a Smerből

Ján Podmanický

Ján Podmanický parlamenti képviselő kilép a Smer frakciójából, lemond a párttagságáról és a pártban betöltött tisztségéről is. Podmanický a Smer zsolnai kerületi elnöke volt. Ezt a keddi sajtótájékoztatóján jelentette be.

A Smer-SD két képviselője, Ján Podmanický és Marián Kéry korábban jelezték csatlakozási szándékukat az ĽSNS képviselői által indítványozott konzervatív platformhoz, amivel kiváltották a párt egyes vezetőinek bírálatát. Peter Pellegrini, a parlament és a Smer alelnöke hétfőn (május 18.) kijelentette: az ügyre úgy tekint, mint az érintett képviselők individuális döntésére, amellyel kapcsolatban a pártnak világosan állást kell foglalnia. Bármiféle együttműködést a szélsőséges ĽSNS párttal hibás lépésnek nevezett. Peter Žiga, a Smer másik alelnöke hozzátette: az ĽSNS képviselőivel létrehozott közös platform ellentétben állna a Smer párt értékrendjével.

Podmanický keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: nem akarja tovább növelni a feszültséget a Smeren belül, és nem akar ürügyként szolgálni Peter Pellegrininek a pártból való távozásához, ezért inkább ő maga lép ki. Pellegriniről kijelentette: ő inkább liberális, mint baloldali, és a legtöbb kulturális-etikai témát illetően teljesen eltérő nézeteket vallanak. Podmanický bevallása szerint a politikából nem távozik.

Hangsúlyozta, hogy a konzervatív képviselőket összefogó platform ötletével a Kresťanská demokracia - Život a prosperita (KDŽP) párt tagja, Tomáš Taraba állt elő. Podmanický Tarabát és Filip Kuffát, az ĽSNS-frakció két képviselőjét nem tartja fasisztáknak, szerinte tisztességes emberekről van szó. A platformba koalíciós képviselőket is meghívtak. Az OĽaNO mozgalom kijelentette: nem csatlakozik a kezdeményezéshez.

„A Smer párt tiszteletben tartja Podmanický úr döntését és lépéseit” – reagált a bejelentésre Ján Mažgút pártszóvivő, hozzátéve: a másik érintett képviselő, Marián Kéry nem jelezte, hogy távozni készülne.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?