Mobilon forgatott karanténfilmet egy kolumbiai rendező

Harold Trompetero

Mobilon forgatott karanténfilmet egy kolumbiai rendező. A The Bathroom (Fürdőszoba) című vígjátékban a színészek saját lakásukban, a rendező online instrukciói alapján játszottak.

Harold Trompetero, aki már 21 játékfilmet rendezett és további 30 film producere volt, a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett karantén alatt határozta el, hogy elkészíti új alkotását.

A The Bathroom mobiltelefonnal készült, Trompetero színészei otthonukban vettek részt a produkcióban, családtagjaik segítettek a jelenetek felvételében a rendezőtől élő online videokapcsolatban kapott instrukciók alapján.

„A forgatókönyv írása közben jutott eszembe az a Darwin-idézet, amely szerint a fajok evolúciója során nem a legintelligensebb vagy legerősebb példányok maradtak fenn, hanem azok, amelyek a legjobban tudtak alkalmazkodni” – mesélte Trompetero. A rendező szerint „hosszú ideig kell most új körülményekhez alkalmazkodni, és ha nem tesszük, megfulladunk”.

A vígjáték egy baráti társaságról szól, akik együtt jártak egyetemre, és tíz évvel később is tartják egymással a kapcsolatot. Amikor kihirdetik a karanténállapotot, a különleges helyzet miatt kipattannak titkaik.

A rendező elmondta, azért választotta a fürdőszobát a film helyszínéül, mivel mindenki otthon van, és szinte az az egyetlen helyiség a lakásban, ahol egy pár percet egyedül lehet tölteni.

A filmben szereplő Marcela Carvajal felidézte, hogy amikor a rendező megkereste, sírva fakadt az örömtől. „Azért sírtam, mert azt hittem, nagyon sokáig nem tudok visszatérni a színészethez. A színházak zárva, a tévécsatornák zárva. Fantasztikus, hogy ilyen körülmények között mégis filmet tudunk forgatni” – mesélte.

Kolumbiában március óta nem lehet nyilvános rendezvényeket tartani, bezártak a mozik és a színházak, és nem várható, hogy egyhamar kinyithatnak.

A The Bathroom című filmet augusztusban mutatják be.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?