36 közül 2 beteg tünet nélkül esett át a fertőzésen

koronavírus

Úgy tűnik, a koronavírus mindaddig velünk marad, míg nem lesz vakcina ellene. Több országban folynak a kutatások, valahol már a klinikai tesztek is megkezdődtek, de az alkalmazásának pontos időpontját senki sem meri megjósolni. Gyakran elhangzik, hogy mennyire fontos az a gyors tesztelés, aminek alapján ki lehet deríteni, hogy az ember átesett-e a Covid-19 betegségen, s vére tartalmaz-e ellenanyagokat. Dr. Iveta Plšeková pozsony-ligetfalui általános orvos néhány hete már teszteli a betegeit, de nem csak őket.

Egy amerikai vállalat szólított meg, amelynek saját tesztje van a koronavírus ellenanyagainak kimutatására. Felkért, hogy vegyek részt az általuk szervezett nemzetközi tanulmányban.
Örömmel vállaltam el ezt a feladatot, mert minden érdekel, ami az új koronavírussal kapcsolatos. Úgy vélem, további életünk és a koronavírus-járvány miatt létrejött helyzet alakulása szempontjából is nagyon fontos, hogy tudjuk: a népesség milyen nagy részében van jelen az ellenanyag, vagyis mennyien fertőződtek meg úgy, hogy nem is tudtak róla.

Minden érdeklődőnek elvégzi a tesztet?

Igen, de lehetőségeink korlátozottak, ugyanis 50 fő tesztelésére kaptunk megbízást. Egyszerű vértesztről van szó, aminek az eredményét az ember 10 percen belül megtudja. Azt még szeretném megjegyezni, hogy a tesztet kedvezményes áron végezzük. Eddig 36 tesztet végeztünk el, és két pozitív pácienst találtunk.

Hol lehet majd a tesztelés végeredményéhez hozzáférni?

Mivel egy konkrét vállalat tanulmányáról van szó, az eredményeket az USA-ba küldöm, ott fogják nyilvánosságra hozni, de nem csak az én eredményeimet.

(kovács)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?