Elhunyt Fred Willard amerikai komikus színész

Fred Willard

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Fred Willard amerikai komikus színész, író, aki improvizációs stílusának köszönhetően több mint 50 éven át mindig időszerű tudott maradni -  írta az AP hírügynökség.

A leginkább ismertté az áldokumentumfilmekben játszott szerepei tették: Rob Reiner A turné című alkotásában, Christopher Guest filmjeiben - a Guffmanre várva, a Nem kutya, az Egy húron vagy az Oscar-vágy című vígjátékokban - és A híres Ron Burgundy legendája című Adam McKay-filmben is láthatta a közönség.

Olyan tökéletesen tudta játszani a naivan ostobát, hogy időnként nem lehetett eldönteni: valóban csak játszik-e - írta róla a dpa hírügynökség. "Fred szabadalmaztatta a figurát, aki nagyon jól érzi magát az idióta szerepében" - mondta róla egyszer Christopher Guest.

Ritkán kapott főszerepet vagy akár jelentős mellékszerepet, de epizódszerepeivel gyakran ellopta a show-t. Többször is jelölték Emmy-díjra a Szeretünk Raymond és a Modern család című sorozatokban nyújtott alakításáért.

Willard Los Angelesben hunyt el helyi idő szerint péntek este. Halálhírét lánya, Hope Mulbarger közölte szombaton.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?