15 játszóteret és sportpályát nyitnak meg

15 játszóteret és sportpályát nyitnak meg
Kassa |

A Kassai Közterület-fenntartó Vállalat (SMsZ) a hét közepétől összesen 15 játszóteret és sportpályát nyitott meg a városban.

A vállalat 204 létesítményt tart fenn, a többit fokozatosan nyitják meg.

Marta Popriková, a vállalat igazgatója azt nyilatkozta, azért nem nyithattak meg többet, mert nem tudták volna betartani a szigorú korlátozásokat.

„A Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) által megszabott feltételek értelmében minden reggel, a játszóterek és sportpályák megnyitása előtt ki kell takarítani, a homokos felületeket át kell gereblyézni, a játék- és szórakoztatóelemek felületeit fertőtleníteni kell. A homokozókat hetente egyszer tiszta vízzel vagy ivóvíznek minősített vízzel át kell öblíteni”

– olvasható a vállalat honlapján közzétett nyilatkozatban.

A korlátozások nemcsak a területeket kezelő vállalatra, hanem a játszóterek látogatóira is vonatkoznak. A gyerekeket kísérő személyeknek saját kézfertőtlenítőt kell magukkal hozni, be kell tartani a kétméteres távolságot.

„Ugyancsak fontos, hogy ha nem muszáj, ne kerüljünk közvetlen kapcsolatba más gyerekekkel vagy az őket kísérő személyekkel”

– derül ki a közleményből. A játszóterek ideiglenes kapacitását az adott terület nagysága alapján határozzák meg. Azt, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak a játszótereken, a bejáratoknál elhelyezett tájékoztató táblákon jelölik meg.

A főpolgármesteri hivatal külön felhívja a lakosok figyelmét, hogy a szigorú korlátozások betartásáért a szülők vagy a gyerekek kísérői felelnek. Tegnap reggeltől az Óvárosban, a Nyugat, Észak és Dél városrészben, illetve a Dargói Hősök, a Téhány és a Tóparti lakótelepen levő játszótereket és sportpályákat nyitották meg, a nyitvatartást reggel kilenc és délután hét óra között szabták meg.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?