Ipolyságon is népszerű az online aerobik

aero

A koronavírus-járvány okozta kényszerű leállás rengeteg mozogni vágyó ember megszokott életvitelét változtatta meg. Így vannak ezzel Szőllősy Lőwy Judit ipolysági aerobikoktató kliensei is. A háromszoros anyukával beszélgettünk a járvány jelentette korlátozásokról és lehetőségekről.

Milyen érdeklődés volt és van a zenére végzett mozgásra városukban?

Egyfolytában van igény az effajta testmozgásra, kiváltképp a lányok részéről. Hetente négyszer tartok órákat, különböző edzéstervvel. Természetesen a tornaterem befogadóképessége korlátozott, illetve a résztvevők munkabeosztása is befolyásolja a részvételi arányt. Különböző korosztályokat igyekszem mozgásra bírni. Akadnak leányzók, akik alakformálás céljából látogatják óráimat, de vannak anyukák, akik elsősorban fogyni szeretnének, az idősebb hölgyek erőnlétüket szeretnék megőrizni és azok száma sem elhanyagolható, akik kifejezetten lazítani szándékoznak. Sokszor az érdeklődés jócskán nagyobb, mint amit ki tudok elégíteni.

Mióta foglalkozik oktatással? Munkája mellett vagy főállásban végzi ezt?

Az egyetemen testnevelés szakon edzői képesítést is szereztem, főállásban jelenleg is tornát tanítok egy iskolában. Kiskorom óta sportolok, versenyszerűen teniszeztem Ipolyságon, Léván és Nyitrán. Az ipolysági teniszklubban pillanatnyilag is szakmai munkát végzek, ám a szívügyem az aerobik. Számomra is hihetetlen, hogy immár 17 éve oktatom. Igaz, hogy három gyermeket szültem, de ezt a feladatot is képes voltam ellátni. Minden egyes percet, amit a sporttal foglalkozom, élvezem.

A tornatermek ideiglenesen zárva vannak.

Valóban, az illetékesek az egyik ajtót becsukták, egy másikat viszont kinyitottak. Megnyíltak az online órák. Sosem gondoltam az aerobikoktatás hasonló módjára. Fontosnak érzem a személyes kapcsolatot a vendégeimmel, azonban a mostani helyzet ezt nem teszi lehetővé. Maguk a lányok és asszonyok is hiányolják a tornatermi órákat, mert azok nemcsak az edzésekről, hanem a kapcsolatokról, barátságokról is szóltak. Az érem másik oldala, hogy most annyian tornázhatnak velem, amennyien csak szeretnének, ráadásul otthonról, a számukra legkényelmesebb környezetből. És ha éppen nincs idejük a megszabott időpontban, a videó másnapig letölthető marad.

Mekkora az érdeklődés?

A mai kor műszaki tudományának köszönhetően az online aerobik elérhetősége határtalan. Mindenki, aki rendelkezik internettel, két kattintással csatlakozhat. Nap mint nap észlelem az érdeklődők növekvő számát. A lányok meghívják csoportunkba barátnőiket, rokonaikat az ország minden régiójából, sőt, a határon túl élő honfitársainkat is.

Hogyan zajlik egy foglalkozás?

Az edzés több részre osztódik. Egy-egy képzés hetven percből áll. Az elején bemelegítünk, majd egyre mélyrehatóbban tornáztatjuk testünk különböző részeit. Mivelhogy majdhogynem csak női vendégeim vannak, ezért kimondottan a gyengébb nem számára kifejlesztett specifikus gyakorlatokat végzünk, ritmusos, pörgős zenei aláfestéssel. Aki netán nem bírja az iramot, megpihen, majd tovább folytatja. Végcélunk az, hogy minden, amit saját magunkért teszünk, bármilyen formában is, de megtérüljön.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?