Kigyulladt az izsai szeméttelep

Kigyulladt az izsai szeméttelep
Izsa |

Pat község vezetősége arra kéri a lakosokat, tartsák zárva ablakaikat, és ne tartózkodjanak a szabadban.

FRISSÍTÉS:

A helyszínen a jelek szerint részben sikerült eloltani a tüzet, füst nyoma nem látszik. Ugyanakkor helyszíni tudósítónk beszámolója szerint újabb tűzoltókocsi érkezett a szeméttelephez Ógyalláról.

Tóth Rozália, Pat polgármestere az Új Szónak elmondta, ma reggel a komáromi tűzoltóparancsnoksággal konzultáltak a tűz kitörését követően. A szélirány a falu felé fújta a füstöt, ezért a polgári védelem munkatársai a délelőtt folyamán méréseket végeztek Paton. Az eredmény alapján a tűz okozta károsanyag-kibocsátás nem lépte túl a megengedett szintet.

Az eset kapcsán megkerestük a Nyitrai Kerületi Tűzoltó- és Mentőszolgálat szóvivőjét. Válasz esetén frissítjük a cikket.

Korábban:

Harminc tűzoltó vonult ki az izsai szeméttelephez, mert tűz ütött ki a komáromi járásbeli falu szeméttelepén. A tűz kedden reggel, röviddel öt óra után ütött ki.

A tűzoltóknak már sikerült lokalizálniuk a tüzet.

„A komáromi hivatásos és az izsai, az ógyallai, a bátorkeszi, a dunamocsi és a búcsi önkéntes tűzoltóságának tagjai dolgoznak a helyszínen” – közölte Katarína Križanová, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat munkatársa.

„Mivel fennáll a lehetősége, hogy a levegőbe jutó káros anyagok a szélirány miatt veszélyeztethetik egészségünket és környezetünket, kérjük Önöket, ablakaikat tartsák zárva és ha tehetik, ne tartózkodjanak a szabadban”

– áll a Pat község hivatalos Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

(Facebook, online, vp, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?