Szigorú óvintézkedések mellett elvégzik a tervezett műtéteket a lévai kórházban

lévai kórház
Léva |

Május első hetétől újra elvégzik a koronavírus-járvány miatt elhalasztott tervezett műtétetek a lévai.

Peter Mach, a sebészeti részleg igazgatóhelyettese elmondta, az első páciens, akit megműtöttek, a beavatkozás előtt két hétig otthoni karanténban volt, és negatív lett a koronavírus-tesztje. „A bokaműtéte során behelyezett csavarok egy részét távolítottuk el egynapos sebészeti beavatkozás keretében” – közölte Macho.

Az utolsó tervezett műtétet az óvintézkedések bevezetése előtt, március 12-én végezték el a lévai kórházban. Azóta az orvosok 140 sürgősségi beavatkozást végeztek el, 220 tervezett műtétet elhalasztottak. Az első beavatkozást május 4-én végezték. „Tekintettel a koronavírus-járványra, számos feltételnek kell megfelelnie a betegnek, hogy megoperálhassák" - mondta Macho. Minden páciensnek, aki a kórházba érkezik, szűrővizsgálaton kell átesnie.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?