Monológban méri az úszótávot

Egri Márta

Egri Mártát két esztendeje a színpadon érte baleset, amikor A mi osztályunk című előadással vendégszerepelt a tatabányai Szkénében. A Jászai Mari-díjas színésznő elesett, és eltört a combcsontja. Színésztársai felkapták, mert egyedül nem tudott lábra állni, megszakították az előadást, mentőt hívtak, kórházba szállították, közölték vele, hogy meg kell operálni. Utána pedig rehabilitációs időszak kezdődött.

A művésznő szerint az volt a szerencse, hogy a baleset nyáron történt, így a lányánál lehetett. Nagyobbik lánya, Fruzsina gyógymasszőr, Dunabogdányban él, és a kórházból magához vitte édesanyját. A lányával magán rehabilitációs központot alakítottak ki, ami sokat segített abban, hogy rendbe jöjjön. Persze, egy ilyen baleseten nem lehet csak úgy túllépni, a művésznő sokat gondolkodott. Részben mert volt ideje rá, részben pedig azért, mert jó egy ilyen esetből levonni a tanulságot, felismerni, hol követett el hibát, mennyire ludas ő maga a balesetben, hiszen véletlenek nincsenek. Rájött, hogy ami történt, az egyfajta jel volt. Túlterhelt volt, sokat rohangált, kapkodott, s ez lett a következménye.

Előtte persze ez nem jutott eszébe. Lassítania kellett a tempót! S ezt meg is tette.

Ráadásul a baleset óta óvatosabban jár az utcán, nem hajtja magát, nem vállal el mindent. Átértékelte az életét. Már a rehabilitáció időszakában mindennap tornázott, uszodába járt, sétált. S ez később is megmaradt. Mostanában is sokat úszik, közben memorizálja a szöveget. Ott tart, hogy nem azt számolja, hány métert úszott, hanem addig úszik, míg egy monológ tart. A másik kikapcsolódás számára a kutya. Naponta sétáltatja, kétszer is. Ez visz rendszert az életébe.
Egri Mártának a jóga nem jött be, helyette viszont rátalált az úszásra és a teniszre, és rájött arra, hogy több figyelmet kell magára fordítania. Ez azért is nagyon fontos, hogy tudjon összpontosítani, mert ha a színpadon elkalandoznak a gondolatai, kiesik a szövegből, ezt pedig nem engedheti meg magának.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?