Hogyan maradjuk pozitívak a karantén alatt? 7 tipp a jobb közérzetért

lelek

Időről időre mindenkit elfog a rosszkedv vagy akár a pánik is, a bezártságtól, betegségtől, bizonytalan jövőtől való rettegés. A pesszimista gondolatok tudatosan is elzavarhatók, például az alábbi trükkök segítségével.

1. Pozitív gondolatok

Vegyük magunkat körbe olyan dolgokkal, amelyekből pozitív energiák jönnek. Ez lehet egy laza vígjáték, egy humoros olvasmány, de akár a kellemes emlékek felidézése is.

2. Hírzárlat

A nap eseményeivel legyünk tisztában, de a pánikot keltő oldalakat, portálokat inkább kerüljük. A közösségi médiában is lehetnek olyan ismerőseink, akik bár jó szándékkal, de folyamatosan megosztják a különféle pánikkeltő híreket. Őket inkább rejtsük el.

3. Önterápia

Foglalkozzunk magunkkal. Végezzünk otthoni szépségápolást, törődjünk a testünkkel: így a lelkünk is megszépül. Ha szétszakadunk is a millió teendő miatt, akkor is legyen legalább napi 10-15 percünk, amikor csak magunkkal törődünk.

4. A viták kerülése

Vitázni sose jó, bár vannak helyzetek, amikor elkerülhetetlen. Próbáljunk meg ebben az időszakban nagyobb önuralmat gyakorolni és kétszer-háromszor is meggondolni, hogy belemenjünk-e egy nagyobb nézeteltérésbe.

5. Féltés helyett beszélgetés

Mindenki félti a szeretteit, de ez a másik számára megterhelő és fárasztó is lehet. Helyette osszuk meg aggodalmainkat, beszélgessünk sokat. Próbáljuk meg megérteni a másik nézőpontját és bízni benne.

6. Ne bíráljunk meggondolatlanul

Könnyű mások felett pálcát törni, de nem tudhatjuk, hogy épp milyen helyzetben vannak. Lehet, hogy nekünk nem tetszik, ha a szomszéd állandóan úton van, de higgyük el, biztosan ő is szívesen otthon maradna, csak nem teheti. Amíg nem ismerjük a körülményeket, addig ne ítéljünk el másokat. A megértés most fontosabb, mint máskor.

7. Közösségi segítség

Próbáljunk meg segíteni. Akár szájmaszk varrásával, akár egyéb olyan tevékenységgel, amely nekünk nem kerül nagyobb erőfeszítésbe, viszont más embernek segíthet. Ilyen lehet a vásárlás idős ismerősünk számára, ebéd készítése egy rászorulónak, de a gyógyszerkiváltás is. Legyünk kreatívak, és segítsünk, hiszen bármikor lehetünk mi is rászorulók.

A teljes írás a VasárnapLélek mellékletben jelent meg!


 

Aki vásárlás helyett előfizetné a Vasárnapot, az most egyszerűen megteheti:❗️

https://pluska.sk/predplatne/vasarnap/#objednat-tlacene

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?