Valamelyest enyhült a brit kormány otthonmaradási előírása

koronavírus

Valamelyest enyhült vasárnap a brit kormány által a koronavírus-járvány megfékezése végett hét hete meghonosított előírás, amely eddig a legszükségesebb esetek kivételével otthonmaradásra kötelezte a lakosságot.

Boris Johnson miniszterelnök vasárnap délután a Twitteren új felhívást tett közzé, amelynek megfogalmazása szerint mindenki tartózkodjon otthon, „amennyire ez csak lehetséges”, és „ha tud”, dolgozzon otthonról.

Johnson Twitter-bejegyzése továbbra is tartalmazza az útmutatást arra, hogy az emberek otthonaikon kívül tartsanak két méter távolságot egymástól, de ez kiegészült azzal a kitétellel, hogy „ahol ez lehetséges”.

We can control the virus if we all #StayAlert:

🏠 Stay home as much as possible
👩‍💻 Work from home if you can
🚫 Limit contact with others
↔️ Keep your distance if you go out
🧼 Wash your hands
🌡 Self-isolate if you or anyone in your household has symptoms

— UK Prime Minister (@10DowningStreet) May 10, 2020

A felhívásban olvasható az is, hogy mindenki korlátozza a kapcsolattartást másokkal.

A kormányfő a Twitter-bejegyzésben felhívja a figyelmet arra is, hogy változatlanul szükséges a gyakori kézmosás.

Nagy-Britanniában március 23. óta csak a legszükségesebb esetekben – alapvető élelmiszerek és gyógyszerek beszerzése, illetve szükség esetén orvosi ellátás céljából – lehetett kilépni az utcára, emellett napi egy szabadtéri testedzés volt engedélyezett.

Kettőnél több, nem egy háztartásban élő ember nem tartózkodhatott együtt közterületen, akkor sem, ha családtagokról van szó.

Munkába csak azok utazhattak, akik az egészségügyben vagy más, kiemelt fontosságúként meghatározott területen dolgoznak, és munkájuk otthonról nem elvégezhető.

Mindez Boris Johnson vasárnap megjelent új Twitter-felhívásában nem szerepel. A kormányfő ugyanakkor éberségre inti a lakosságot, hangsúlyozva, hogy ez is elősegítheti a koronavírus ellenőrzés alá vonását.

Johnson vasárnap este televíziós beszédben ismerteti az országgal a Covid-19 járvány elleni védekezés következő szakaszának menetrendjét.

Az előzetesen ismertté vált részletek szerint a brit kormány ötfokozatú járványriasztási rendszer bevezetését tervezi. Ennek első, zöld fokozata azt jelzi, hogy nincs járványveszély; a skála ötödik, legmagasabb riasztási szintje a vörös.

Boris Johnson az előzetes ismertetés szerint valószínűleg azt fogja bejelenteni, hogy Nagy-Britanniában jelenleg a negyedik koronavírus-készültségi szint van érvényben, de az ország már úton van a hármas fokozat felé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?