VIDEÓ: Havazott a New York-i Central Parkban

VIDEÓ: Havazott a New York-i Central Parkban

Északi-sarki ciklon következtében erős havazás kezdődött szombaton az Egyesült Államok északkeleti partvidékén.

havazás Maine, Vermont, New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island, New York államban okoz zavarokat, egyes vidékeken 20-25 centiméteres a hótakaró.

Az amerikai országos meteorológiai intézet jelentései szerint a legrosszabb a  helyzet Vermontban és New Hampshire államban.

Hó hullott még New York város Manhattan negyedében, például a Central Parkban, bár ott néhány órán belül el is olvadt. Az amerikai kommentátorok megjegyezték: utoljára 1977-ben esett a hó májusban a Central Parkban.

Az északkeleti államokban óránként 60-80 kilométeres szél süvít, és a hőmérséklet szokatlanul alacsony: mínuszokat mérnek New Yorkban, New Jerseyben, Pennsylvaniában, még a szövetségi fővárosban, Washington DC-ben is.

Whiteout conditions under this very heavy band of snow in Margaretville, New York. Almost 1in per hour rates! Can’t believe this is may 9th! pic.twitter.com/XwbIIdZpnb

— Nicholas Isabella (@NycStormChaser) May 9, 2020

Vasárnapra fagyot és sűrű hótakarót jósoltak Pennsylvania államnak is.

Az előrejelzések szerint az északi-sarki hideg és a viharzóna gyorsan mozog déli irányban, vasárnap estére eléri Indianát, Tennessee államot és Georgiát.

Az Egyesült Államok nyugati partvidékén ugyanakkor az évszakhoz képest rendkívül meleg van. Az északnyugati Washington államban 28-29 Celsius fokos a hőmérséklet, Oregonban 30 Celsius fokos a meleg, Kalifornia egyes vidékein 36 Celsiust, az arizonai Phoenixben pedig 40 Celsius fokos hőséget mértek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?