GALÉRIA: Tűz ütött ki a zétényi községháza épületében

Zétény
Zétény |

Nagy károkat okozott a zétényi (Zatín) községháza épületében, a Tőketerebesi járásban, szerdán bekövetkezett tűz. Dél körül csaptak fel a lángok a garázsban, ahonnan gyorsan átterjedtek az irodaépületre és a kultúrházra. A tető teljesen leégett.

Az épület, amelyben a könyvtár és az archívum is található, jelenleg felújítás alatt áll. A tűz dél körül ütött ki, hogy mi okozta, azt még vizsgálják. „Hogy mekkora anyagi kár keletkezett, azt most még nem lehet megmondani. Azon dolgoztunk, hogy rendbe hozzuk az épületet, de most nem tudom, mi lesz, hogy ahonnan szerzünk pénzt a helyreállításra" - mondta Kukó Miklós, Zétény polgármestere. Kukó elmondta, a néhány éve felújított tető teljesen megsemmisült.

„Először az a rész égett le, ahol a garázsok vannak, aztán átterjedt a tűz a mellette lévő épületre. Nagyon gyorsan, szinte tíz perc alatt történt az egész" - mondta a polgármester. A tűzoltók vizsgálják, mi okozhatta a bajt, de az biztos, hogy nem az elektromos vezeték" - tette hozzá. Elmondása szerint a lakosok és a faluban dolgozók segítettek az oltásban.

Galéria

Munkások dolgoztak az épület felújításán, amikor a tűz kiütött. A polgármester elmondta, az ablakokat már kicserélték, a munka a homlokzat felújításával folytatódott.

Több mint tíz tűzoltó oltotta a lángokat. A szobránci, a tőketerebesi és a királyhelmeci tűzoltók, valamint a bodrogszerdahelyi önkéntes tűzoltók vettek részt a munkában. Lebontották a tetőszerkezetet is - közölte Katarína Križanová, a tűzoltóság munkatársa. Senki sem sérült meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?