Egy ápolónő Banksy új alkotásának szuperhőse

Banksy

A britek egészségügyi dolgozók iránt érzett háláját szimbolizálja a graffitiművész Banksy új alkotása, amelyen egy kisfiú Batman és Superman helyett egy ápolónőbabával akar inkább jásztani.

A falfestményt a Southamptoni Egyetemi Kórház falán fedezték fel szerdán. A személyazonosságát titkoló művész szerdán az Instagramon is kiposztolta új művét és kísérőszövegként annyit fűzött hozzá, hogy "Game Changer" (forradalmi váltás).

Paula Head, a kórház vezetője a Twitteren üzente meg, hogy milyen büszkék Banksy művére, amely a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) kórházban dolgozó alkalmazottainak mond köszönetet. Mint írta, az alkotás arra inspirál, hogy megálljunk és átgondoljuk ezt a példátlan helyzetet.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban nem ez Banksy első műve, korábban a szintén otthoni karanténban dolgozó művész telerajzolta lakása fürdőszobáját huncutkodó patkányokkal. "A feleségem utálja, ha otthon dolgozom" - fűzte akkor a kiposztolt fotókhoz.

Egy régebben készült graffitijét pedig, amely Vermeer Leány gyöngy fülbevalóval című mesterművét parodizálta, egy arcmaszkkal egészítette ki a járványra utalva.

A kórház a BBC News értesülése szerint a járvány után jótékony célra árverezi el a falára festett Banksy-művet.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

. . Game Changer

Banksy (@banksy) által megosztott bejegyzés, Máj 6., 2020, időpont: 9:50 (PDT időzóna szerint)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?