Elmarad a Galántai Vásár, a város lassan éledezik

Galánta
Galánta |

A koronavírus miatt idén nem rendezik meg a hagyományos Galántai Vásárt. A járvány miatt hozott intézkedések enyhítésével még kivárnak, az élet lassan indulhat csak újra a városban. 

Galánta város vezetése a legutóbbi képviselő-testületi ülésén döntött úgy, hogy idén nem rendezik meg a vásárt. 

Tarthatatlan feltételek

Peter Paška polgármester lapunknak elmondta, szájmaszkban el tudná képzelni a vásárt, de a kötelező 2 méteres távolság betartásával nem. „Nem lehetne megvalósítani azt sem, hogy 500-ra korlátozzuk a résztvevők létszámát, így nincs értelme megrendezni a Galántai Vásárt. Minden évben augusztus első felében rendezi a város ezt a rendezvényt. Ha addigra változnának is az előírások, már nem lenne elég időnk arra, hogy a Galántai Vásárt a megszokott színvonalon tudjuk megvalósítani, hiszen nem egy egyszerű helyi, hanem egy regionális, sőt, országos hírű rendezvényről van szó. A képviselők csaknem mindegyike egyetértett abban, hogy a megvalósításra szánt összeget fordítsuk inkább a járvány miatt fellépő gazdasági problémák megoldására, amelyek előttünk állnak” – fejtette ki a polgármester. A vásár, amely egyben társadalmi és kulturális esemény is, idén 36. alkalommal valósult volna meg. A fellépők között szerepelt volna például Richard Müller, a Desmod vagy a magyarországi Tűzvirág zenekar és számos érdekes kísérőrendezvény belföldi és külföldi résztvevőkkel. 

Kisebb rendezvény lehet

„Nem zártuk ki teljesen – amennyiben a körülmények megengedik –, hogy a nyár folyamán rendezzünk-e valamilyen kisebb volumenű szabadtéri kulturális rendezvényt, például sörfesztivált, vagy a kastély udvarában kultúrcsoportok fellépését, esetleg az amfiteátrumban valamit, hiszen a városban sok lehetőség van ilyesmire, de nem akkora terjedelemben, mint a hagyományos vásár” – tette hozzá Peter Paška. A város első embere elmondta, a hét elején újra kinyitották az Esterházy-kastély körüli parkot, aminek a visszajelzések alapján örültek a helyi lakosok. 

Játszóterek zárva

„Ami azonban beárnyékolja az örömünket, hogy a parkban, illetve az egész városban található összes játszóteret még nem nyithattuk meg. Az anyukák tehát egyrészt örülnek, hogy kimehetnek a szabadba a gyerekekkel, de a játszótérre nem engedhetik oda a kicsiket” – mondta el a polgármester. Úgy véli, a korábbi szigorítások feloldása eléggé szigorú korlátok között zajlik, ezért egyelőre nem tervez a város vezetése nagyobb enyhítéseket, túl sok változás nem várható a következő időszakban.

„Egyelőre kivárunk. Meg kell tudnunk pontosan, hogyan fog a gyakorlatban megvalósulni a kormány által bejelentett, az enyhítések 2. és 3. fázisa. Mindenki örömmel fogadta, hogy kinyithatnak például az éttermek teraszai, ami valóban nagyszerű, de mivel be kell tartani az asztalok közötti 2 méteres távolságot, ezért előfordulhat, hogy egy-egy étterem teraszán csak 2-3 asztalt lehet elhelyezni. Mérlegelni fogjuk, hogy a közterületek egy részét felajánljuk az étterem-tulajdonosoknak, ezzel támogatnánk a helyi vállalkozásokat, hogy érdemes legyen működtetni az adott éttermet és a lakosság igényeit jobban ki lehessen elégíteni” – vetítette előre Peter Paška.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?