Videótelefonon tartják a kapcsolatot a betegek és a rokonok

Dunaszerdahely
Dunaszerdahely |

Videóbeszélgetésekkel tarthatják a kapcsolatot szeretteikkel a dunaszerdahelyi kórház páciensei. A koronavírus-járvány miatt hetek óta tilos a betegek látogatása, az intézményekben így próbálják pótolni a kapcsolatokat.

Sok, elsősorban idős páciens hetekig nem találkozhatott a családjával a koronavírus terjedésének megállítása érdekében hozott szabályok miatt. A Svet zdravia dunaszerdahelyi kórházában az egyik mobilszolgáltatóval közösen igyekeznek változtatni a helyzeten, és a videóbeszélgetések által kapcsolják össze a kórházban lévő beteget a családdal.

Vladimír Dvorový, a kórház- és a Pro Care rendelőintézet-hálózat vezérigazgatója rámutatott, hogy az idős páciensek közül sokan több betegséggel is küzdenek, és különösen fontosak számukra a családi kapcsolatok. Ezért is döntöttek amellett, hogy újra összehozzák a családokat. A mobilszolgáltató a megfelelő szolgáltatáscsomaggal ellátott tableteket kölcsönzött a kórháznak, amelyekről a betegek bármikor felhívhatják a hozzátartozóikat. Az idősebb pácienseknek a nővérek, valamint a kórház alkalmazottai is segítenek felvenni a kapcsolatot a családdal. Sokszor előfordul, hogy több generáció is találkozik így, virtuálisan. Dvorový rámutatott, hogy sok család csak így láthatja a beteg hozzátartozót. „A páciens jókedve az egészségügyi állapotára is pozitívan hatˮ – szögezte le a vezérigazgató.

A dunaszerdahelyi mellett a hálózat további hat kórházában – Tőketerebesen, Nagymihályban, Rozsnyón, Nagytapolcsányban, Felsővízközön (Svidník) és Iglón – videótelefonálhatnak szeretteikkel a betegek. 

A Svet zdravia társaság és lapunk kiadója a Penta befektetési csoport céghálózatának tagja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?