Rimaszombat: Idén csak egy személynek ítélik oda a város díját

Rimaszombat |

Mária Majerčíková, a Szlovák Vöröskereszt (SČK) helyi szervezetének vezetője kapja idén Rimaszombat város díját. Erről a városi képviselő-testület döntött az áprilisi ülésen, amikor öt jelölt közül csak Majerčíková kapta meg a szükséges számú szavazatot.

„Mária Majerčíková 1970 óta tagja az vöröskeresztnek. 1980-ban a szervezet egészségügyi referenseként kezdett dolgozni, 1990 óta pedig ő vezeti a helyi szervezetet. Részt vesz a véradások szervezésében, a társadalmi, a jótékonysági és a humanitárius tevékenységek koordinálásában" - olvasható a díjra vonatkozó jelölés indokolásában.

Roman Vaľo, a Merjünk gyorsítani (Odvážme sa zrýchliť) képviselői klub elnöke elmondta, több jelölt is lehetett volna a díjra, de klubjuk ebben az évben senkit sem nominált. „Az általunk megszólított személyiségek mind azt mondták, nem fogadják el a jelölést, mert nem hajlandók díjat átvenni a jelenlegi városvezetéstől" - mondta.

A város díját az önkormányzat hagyományosan májusában, a városnapokon tartott ünnepi testületi ülésén adja át. Rigó László alpolgármester elmondta, az idei rendezvényt a koronavírus-járvány miatt elhalasztották. „Várhatóan szeptemberben tartjuk meg az ünnepélyes testületi ülést, de az is lehet, hogy csak decemberben” - tette hozzá.

Az önkormányzat minden évben odaítéli a város díját a jeles személyiségeknek vagy csoportoknak a tudományos, műszaki, művészeti, gazdasági, sport-, társadalmi, vagy közhasznú tevékenységükért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?