Mától új szabályok vonatkoznak az ingázókra

koronavírus rendőrség határ

Május 1-jén 7 órától új szabályok vonatkoznak az ingázókra.

Május 1-jén 7 órától mentességet kapnak a kötelező hatósági karantén alól az Alsó-Ausztriában, Burgenlandban és Bécsben ápolóként dolgozó szlovák állampolgárok is. Az ország határától 30 kilométernél nem messzebb lakó ingázóknak nem kell negatív koronavírus-tesztet felmutatniuk.

Az Ausztriában vagy a Dél-Morvaországban dolgozó ápolókra ugyanazok a feltételek vonatkoznak, mint a Csehország határ menti régióiban dolgozó egészségügyi alkalmazottakra. Munkáltatói igazolást kell felmutatniuk, valamint igazolniuk kell, hogy nem szenvednek COVID-19 betegségben. Ha az eredmény negatív, a külügyi államtitkár tájékoztatása szerint májustól elegendő egy 96 órásnál nem régebbi teszt a 48 órás érvényességű jelenlegi helyett.

A központi válságstáb jóváhagyta a negatív tesztre vonatkozó kötelezettség eltörlését az ingázók számára.

A külföldi alap-, középiskolára vagy egyetemre járó szlovákiai diákoknak sem kell kötelező hatósági karanténba vonulniuk, ha felvételizni vagy vizsgázni kell menniük.

A kötelező karantén alóli mentesség vonatkozik az ingázó kiskorú gyermekére sem, ha az vele együtt lépi át a határt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?