Vida Kristopher: „Bizakodunk, hogy lejátszhatjuk a meccseket”

vida

A DAC-nál 124 tétmeccsen 32 gólt szerzett és 18 gólpasszt is adott. Valamennyi edzője, név szerint Németh Krisztián, László Csaba, Marco Rossi és Peter Hyballa pozitívan értékelte csupa szív játékát és teljesítményét. 3 és fél év Fortuna ligás szereplés után helyezte át székhelyét a lengyelországi Gliwicébe. A 24 éves Vida Kristopher 2023 nyaráig írt alá a Piast csapatánál. 

Néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán üzent a DAC-szurkolóknak.
Sokan írtak és kérdezték, hogy mi van velem. Gyönyörű időszakot éltünk át közösen, büszke vagyok arra, hogy a csallóközi városban fejlődhettem, és örökre a szívembe zártam a hűséges szurkolókat és barátokat. Együtt repdestünk az örömtől, amikor 2019 áprilisában az én gólomnak köszönhetően törtük meg a pozsonyi Slovan hat meccsen át tartó veretlenségi sorozatát, majd tavaly ősszel szédületes, 5:2 arányú diadalt könyvelhettünk el a nagy riválisunkkal szemben.

Hogyan fogadták új csapatánál?
Február 22-én a rózsahegyiek elleni idegenbeli bajnokin még a cserepadon foglaltam helyet, ám a soron következő zsolnai megmérettetésen már a nevem nem szerepelt a mérkőzés jegyzőkönyvében. Ekkor már sokan sejtették, sőt tudták, hogy csapatot váltok. Rengeteget köszönhetek menedzseremnek, Mathias Jansnak, akinek nem volt könnyű dolga, merthogy a gliwiceiek már tavaly nyáron szerződést ajánlottak, amit viszont nem tudtunk nyélbe ütni. Tudomásom szerint a DAC stábja egy olyan játékost keresett, aki távozásom után kellőképpen képes lesz betölteni a posztomat. Ez később sikerült is, amikor leigazolták Németh Krisztiánt. A lengyel szakvezetők akkortól fogva rendszeresen figyelemmel kísérték teljesítményemet. Aztán szélsebesen zajlottak a történések, a fizikai tesztelést és az orvosi kivizsgálást követően megkötöttük a végleges szerződést, és nagy szerencsémre abban is megállapodtunk, hogy itt is a 10-es számú mezt fogom viselni. Utána menyasszonyommal együtt elfoglaltuk az új hajlékunkat. A beilleszkedésben nagy segítségemre volt hajdani dunaszerdahelyi csapattársam, Tomáš Huk és Piotr Parzyszek, akivel egykoron a De Graafschapban szerepeltem. Nyelvi nehézségeim alig akadtak, tudniillik a labdarúgók mintegy 95 százaléka beszél angolul. Jómagam azonban szeretném mihamarabb elsajátítani a lengyel nyelv alapjait.

Nem sok ideje maradt megmelegedni a klubnál, hiszen máris jöttek a feladatok.
Megérkezésem után egy hét leforgása alatt három alkalommal is pályára léptem. Kezdésként az Arka csapatát fogadtuk, amelyet 1:0-ra legyőztünk, majd a 13-szoros bajnok és 19-szeres kupagyőztes varsói Legia otthonában sikerült mindhárom pontot megkaparintanunk. A Lechia Gdansk elleni kiruccanásunk nem alakult a legjobban a mi szempontunkból, ugyanis 2:1-re kikaptunk, így kiestünk a Lengyel Kupából. Ennek ellenére számomra emlékezetes marad ez a párbaj, mivel sikerült megszereznem első lengyelországi gólomat.

Pillanatnyilag szünetel a bajnokság, hogyan telnek napjai?
Időnként rosszkedvűen ébredek, hiszen menyasszonyom egyetemi tanulmányai miatt otthon maradt Magyarországon. Folyamatosan kapjuk az edzéstervet, sokat futok és kondizok, de nagyon hiányoznak a labdás gyakorlatok és a közösség. Egyelőre csak kettesével edzhetünk, természetesen szigorú intézkedések betartásával. Szerencsémre az általam bérelt ház mellett van egy kis rendezett kertem, sok illatos virággal és buja növényzettel. A füvet is rendszeresen nyírom, hiszen szeretném, hogy szép és sűrű legyen, a legszebb a környéken. És értelemszerűen nagyon várom jegyesem érkezését, aki magával hozza kedvenc kutyánkat is.

Milyenek a szakmai stáb elképzelései a jövőt illetően?
Nagyon bizakodunk, hogy lejátszhatjuk a hátralévő meccseket. Tavalyi bajnokként jelenleg a második helyen állunk, a Legia Warszawa nyolc ponttal előz meg bennünket. Edzőnk főleg a 4-4-2-es rendszert szorgalmazza, célunk a dobogón végezni. A lengyel élvonalban egyénileg sok jó képességű játékos van és magasabb a színvonal, mint a szlovák ligában. Reménykedem, hogy a magyar válogatottnál is mielőbb eljön az én időm. Végezetül csak annyit, hogy az elkövetkező időszakban is figyelemmel kísérem majd a DAC szereplését, és egyértelműen szorítok a csapatnak innen is. Ha időmből futja, személyesen is találkozunk Dunaszerdahelyen.

Érdekes

Piast Gliwice

Az Ekstraklasa ligában szereplő Piast Gliwice 10 073 férőhelyes stadionjában játssza hazai mérkőzéseit. A klub 1945-ben alakult, eddigi legnagyobb sikere a tavaly első ízben megszerzett lengyel bajnoki cím. A város három felsőoktatási intézménnyel dicsekedhet. Itt született Wlodzimierz Lubanski, a lengyel válogatott történetének gólrekordere. Egykoron itt játszott Horváth Csaba egyszeres szlovák válogatott játékos is (59 meccs, 5 gól). A csapat színe piros-kék, edzője Waldemar Fornalik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?