Premier League – A brit kormány mielőbbi folytatást szeretne

Premier League - A szurkolók a késői meccskezdés ellen tiltakoznak

Az Egyesült Királyság kormányának sportért is felelős államtitkára tárgyalásokat folytatott az angol labdarúgó Premier League irányítóival abból a célból, hogy a lehető leghamarabb újrainduljon a bajnokság.

Oliver Dowden a parlamenti felszólalásában arról számolt be, hogy egyeztetett a PL vezetőivel, akikkel közösen azt szeretnék elérni, hogy a futballtársadalmat segítve minél előbb folytatódhassanak a küzdelmek.

„Természetesen bármilyen intézkedés is történik, annak összhangban kell lennie az egészségügyi előírásokkal” – jelentette ki Dowden.

Az angol élvonalbeli bajnokság március 13-a óta szünetel, és csütörtökig biztosan marad a felfüggesztés, miközben a szigorú korlátozó intézkedések május 7-ig vannak érvényben az Egyesült Királyságban.

Közben három londoni futballklub, az Arsenal, a West Ham United és a Tottenham Hotspur már megnyitotta az edzőpályáit, és korlátozásokkal, valamint szigorú szabályozás mellett ugyan, de újra engedélyezett tréningeket. Hasonlóan járt el a Brighton is, pénteken pedig a PL-ben szereplő egyesületek képviselői telefonos konferenciabeszélgetésen egyeztetnek majd a folytatási lehetőségekről, a tétmérkőzések rendezése azonban legkorábban júniustól tűnik megvalósíthatónak.

Kedden a Watford elnöke, Scott Duxbury azt nyilatkozta, nem szabadna elsietni a félbeszakadt szezon újraindítását, és csak akkor lehet ezt megtenni, amikor az ország egészségügyi rendszerének ezzel nem okoznak további terhelést.

A koronavírus-járványnak Nagy-Britanniában eddig több mint 21 ezer halálos áldozata van.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?