Óvatosságra intenek az interneten árult védőfelszerelések kapcsán

koronavírus szájmaszk

A besztercebányai székhelyű Szlovák Iparjogvédő Hivatal (ÚPV) a koronaválságra reagálva óvatosságra intette az állampolgárokat az interneten árult védőfelszerelésekkel összefüggésben.

Erika Presperínová, az ÚPV munkatársa hétfőn arról tájékoztatta a TASR hírügynökséget, hogy

egyre több olyan hamisítványt dobnak piacra Európa-szerte, amelyek nem felelnek meg az Európai Unió által támasztott szigorú minőségi követelményeknek, és nem nyújtanak kellő védelmet.

Az egyre nagyobb számban előforduló csalásokra már az Europol is felhívta a figyelmet. Presperínová szerint az adott termék hatásosságát vagy ártalmatlanságát igazoló tanúsítványokat is hamisítják.

Az ÚPV szerint elsősorban az interneten árult védőmaszkokról, koronavírus-tesztekről, latex kesztyűkről, alkoholos fertőtlenítőszerekről, szappanokról és különféle gyógykészítményekről van szó, például antivirotikumokról, malária elleni szerekről, vitaminokról és táplálékkiegészítőkről.

„A biztonsági egységek együttműködésének köszönhetően áprilisban sikerült leleplezni egy hamis szájmaszkokat értékesítő hálózatot. A maszkokat egészségügyi intézmények rendelték meg 15 millió euró értékben” – közölte Presperínová. „Annak ellenére, hogy a hamisított termékek nagy része Kínából és Indiából származik, ma már nem érvényes, hogy csak a gyanúsan olcsó áruk veszélyesek. A vásárlók csak a megbízható internetes üzletekből vagy a hagyományos boltokból szerezzék be az árut” – tette hozzá.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?