Lezártak egy utcarészt az idősek érdekében

Érsekújvár
Érsekújvár |

A lakosok biztonsága érdekében lezárták a Soltész utca egy részét, így a közeli lakótelepen élők csak kerülővel juthatnak ki a főút melletti Gúg utcára, ahol a pékség, gyógyszertár és az autóbusz-megálló található. 

Ezen az utcarészen kizárólag az érsekújvári idősek panziójának alkalmazottai, illetve lakói tartózkodhatnak, és hasonló a helyzet a szomszédos utcában lévő szociális szolgáltatások otthonánál. Peter Mészáros, a megyei fenntartású intézet igazgatója a város vezetésének a beleegyezésével záratta le az utcarészt, hogy a központ mintegy százkilencven idős lakóját nagyobb biztonságban tudja. Az intézmény közösségi oldalán arról is tájékoztatta a lakosokat, hogy eddig három lakónál végeztették el a koronavírustesztet, szerencsére mindhárom esetben negatív lett az eredmény. A több mint egy hónapja izolált idős lakók csak a panzió előtti padokra ülhetnek ki és a lezárt utcarészben tehetnek egy rövid sétát. 

Az érsekújvári szociális szolgáltatások intézetében és a panzióban élő időseket tilos látogatni, csupán heti egy alkalommal, csütörtökön 9 és 17 óra között adhatják le a hozzátartozók a központ alkalmazottainál a tisztálkodószereket, vagy a lakók által kért egyéb árut. Élelmiszert továbbra sem hozhat senki az intézménybe. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?