Marco Rossi: várhatóan szeptemberben lesz a következő válogatott mérkőzés

Marco Rossi

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint szeptemberben lesz a magyar labdarúgó-válogatott következő mérkőzése.

„Ebben a pillanatban nem tudjuk, ki ellen játsszuk a következő mérkőzésünket. Ez várhatóan szeptemberben lesz, de nem tudjuk, hogy az előző Nemzetek Ligája rájátszása, azaz az Európa-bajnoki pótselejtező, vagy a Nemzetek Ligája új szezonja következik-e” – nyilatkozta pénteken az M4 Sporton az olasz edző.

Rossi hangsúlyozta, továbbra is elemzik a lehetséges ellenfeleket, gyűjtik az információkat a csapatokról, így Bulgáriáról, Izlandról, Romániáról, illetve Szerbiáról, Oroszországról és Törökországról is.

„Igyekszünk mindent megtenni, hogy felkészültek legyünk, amikor játszunk ellenük” – mondta.

Hozzátette, manapság is követik az újdonságokat a labdarúgásban, hiszen az interneten sok ismert edző osztja meg a nézeteit és a tudását a világgal. Tőlük is próbálnak minél több tudást begyűjteni fejlődésük érdekében.

Marco Rossi tartja a kapcsolatot a válogatott játékosokkal, és úgy véli, jól kezelik a jelenlegi kényszerhelyzetet.

„Sokan folyamatosan teszik a dolgukat, otthon edzenek. És néhányan - ahogy Magyarországon is - kis csoportokban elkezdték a közös edzéseket. Ez pedig fontos előrelépés számukra. Így már sokkal jobban érzik magukat, hiszen kimehetnek a pályára, labdával gyakorolhatnak” – árulta el.

Megítélése szerint jó dolog, hogy kis csoportokban több helyen elkezdték a közös edzéseket.

„Ahol a hatóságok megengedik a kluboknak, hogy megfelelő elővigyázatossággal dolgozzanak, ott tegyék csak. Ez egy munka, mindenkinek dolgoznia kell” – vélekedett.

Az európai szövetség (UEFA) továbbra is arra törekszik, hogy befejezzék a Bajnokok Ligáját, az Európa-ligát és a nemzeti bajnokságokat. A szövetségi kapitány ennek kapcsán rávilágított, hogy nem híve a zárt kapus mérkőzéseknek.

„Az a személyes véleményem, hogy a labdarúgás a szurkolóké. Nélkülük a futballnak gyakorlatilag nincs is miért léteznie. Nagyon furcsa és nehéz szurkolók nélkül futballozni” – magyarázta.

Hangsúlyozta, az lenne az optimális, ha az eddig le nem játszott mérkőzéseket pótolnák, és így fejeződnének be a bajnokságok, hiszen így lenne a legigazságosabb a mostani szezonok végeredménye, és így lehetne a legjobban felkészülni a következőre. Ugyanakkor senkinek nem szabad elfelejtenie, hogy még a futball sem olyan fontos, mint az egészség, viszont a labdarúgás egy hatalmas iparág is, amelyet komoly pénzek és üzleti érdekek is mozgatnak.

„Olaszországban ez a harmadik legfontosabb iparágnak számít, és amikor pénzről beszélünk, akkor nemcsak a játékosok és az edzők fizetésére kell gondolnunk, hanem azokéra is, akik a labdarúgás körül dolgoznak. Így szerintem a futballnak mindenképp újra kell indulnia, csak be kell tartani a hatóságok által hozott szabályokat” – fejtette ki.

Rossi családjával Nápoly mellett él, mint elmondta, arrafelé nem volt olyan bonyolult és veszélyes a helyzet, mint az ország északi részében. Az olasz kormány tájékoztatása szerint is sokkal jobb a helyzet az ország déli részében, mint északon.

A szakvezető végül közölte: ezután is szeretné a lehető legtöbb mérkőzést személyesen, a helyszínen megnézni, és reményei szerint erre mihamarabb sor kerülhet.

„Nemcsak a Magyarországon, hanem a többi európai bajnokságban játszó játékost is szeretnénk látni. Amint jobban látjuk, hogy alakul a helyzet, ahogy világossá válnak az újabb szabályok, visszatérek a stábommal együtt” – nyilatkozta.

Hozzátette, nem tudja: a zárt kapus találkozókra egyáltalán be fogják-e engedni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?