Fülek megvalósítja a már leszerződött projekteket, szombaton megnyílik a piaccsarnok

füleki vár
Fülek |

A Füleki Városi Képviselő-testület jóváhagyta azt a javaslatot, melynek alapján az önkormányzat folytatni fogja azokat a projekteket, melyek pénzbeli támogatását már szerződés biztosítja. A váralja revitalizálásának folyamatban lévő projektjét a szerződés szerint teljes mértékben be kell fejezniük, a további projektek többségét korlátozott terjedelemben valósítják meg.

Rövidített kerékpárút

A kerékpárút megépítése, mely a vasútállomást kötné össze az ipari zónával 175 ezer euró van leszerződve. „Az engedélyezési eljárás folyamán azonban váratlan tények merültek fel, melyek jelentősen növelnék a város társfinanszírozását, ha a projektet teljes mértékben megvalósítanánk, ezért a városi parkot az ipari zónával összekötni hivatott szakaszt ebben a fázisban nem fogjuk megvalósítani“ ‒ magyarázta Agócs Attila polgármester. Így a kerékpárút a buszállomásnál fog végződni. A krízis megnyirbálja a füleki katolikus olvasókör és legényegylet valamikori székhelyének szolgáló, majd a későbbiekben a művészeti alapiskola által koncertteremként használt épület felújítását érintő projektet is. Amennyiben jóváhagyják a projektet, az épületet csak kívülről állítják helyre, a belső terének felújítását a város határozatlan időre elhalasztotta.

Befejeződik a váralja revitalizálása

Egy további projekt keretén belül, melynek megvalósítására a koronakrízis nem hat ki, a város az idős lakosainak nappali ellátást biztosító intézményt hoz létre mintegy 400 ezer euró értékben. „A napokban hirdetjük meg a közbeszerzést.“ A legnagyobb projekt a váralja revitalizálásának befejezése, melyet az önkormányzatnak az eredeti terv szerint kell véghezvinnie. „Ha nem tartanánk be a projekt feltételeit, több százezer eurót kellene visszaadnunk“ ‒ magyarázta a polgármester. A napokban folyik a Bebek-torony zsindelyes tetejének cseréje, az elkövetkező hetekben megújul a várudvar bejáratától az alsóvárig vezető út, infopontot hoznak létre az egykori városfal kis bástyájában, új régészeti tanösvény lesz kialakítva, és befejeződik a borház felújítása, amely workshopokra fog szolgálni. Sor kerül az ágyútorony befedésére is. Az utolsó projekt, melyen a város a koronakrízis ellenére is dolgozik, a TAPE projekt, melynek keretén belül a városban egy új iparcsarnoknak kell létrejönnie.

Megnyitják a piaccsarnokot

A város vezetése arról is döntött, hogy szigorú higiénia intézkedések mellett április 25-én, szombaton megnyitják a piaccsarnokot. A bejárat csak a Piac utca felől lesz nyitva. Belépni csak szájmaszkban lehet, és belépéskor a látogatóknak fertőtleníteniük kell a kezüket vagy kesztyűt kell húzniuk. Egyszerre max. 20 vásárló tartózkodhat a piac területén, akiknek két méteres távolságot kell tartaniuk egymástól. A standok úgy lesznek elrendezve, hogy a vásárlók csak egy irányban tudjanak közlekedni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?