Találkozó a parlament alelnökével

a

A Magyar Közösségi Összefogás küldöttsége kedden Grendel Gáborral, a parlament magyar nemzetiségű alelnökével találkozott. Mózes Szabolcs elnök és Orosz Örs alelnök felvázolta, a mozgalom szerint a magyar közösség szempontjából milyen kisebbségi lépésekre lenne szükség a következő négy évben.

„Ismertettük véleményünket a kormányprogram kisebbségi részéről, és elbeszélgettünk arról, a jövőben hogyan tudnánk a magyar ügyekben hatékonyan együttműködni. Előremutató például, hogy a kisebbségi törvény belekerült a kormányprogramba, ám nagyon nem lesz mindegy, hogy a jogszabályt milyen tartalommal sikerül megtölteni. Itt is fontos lesz a párbeszéd” – mondta Mózes Szabolcs, az Összefogás elnöke.

Az Összefogás mindig a párbeszéd és az együttműködés pártján fog állni. „Attól, hogy nincs magyar párt a parlamentben, még nem állt meg az élet, kötelességünk azokkal egyeztetni, akiknek lehetőségük van előmozdítani magyar ügyeinket. Ez a magyar közösség érdeke” – mutatott rá Orosz Örs alelnök.

Az Összefogás a kormányalakítás után találkozókat kezdeményezett azokkal a koalíciós politikusokkal, akiknek ebben a választási ciklusban hatásuk lesz a magyar ügyekre. Célunk, hogy megismertessük őket elképzeléseinkkel, és folyamatos párbeszédet kezdeményezzünk. Az elmúlt hetekben több hivatalos és informatív találkozóra is sor került, többek között az új oktatási államtitkárral, Filip Mónikával is ismertettük elképzeléseinket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?