Alkalmazkodtak a távoktatáshoz

Komárom
Komárom |

Már több mint egy hónapja mélyítik el a távoktatás fortélyait a Selye János Egyetem (SJE) karai. Azoknak, akik az intézmény képzéseire jelentkeznének, érdemes tájékozódniuk a megváltozott határidőkről és a felvételi eljárásról.

Oktatási berkekben úgy tartják, az egyetemeken van a legkevesebb gond az internetes távoktatással. Ezt a komáromi Selye János Egyetem tapasztalatai is alátámasztják. Petheő Attila, az egyetem sajtófelelősének tájékoztatása szerint a Református Teológiai Karon (RTK) nincs nagyobb gondjuk a távoktatással, különféle anyagokat küldtek el a hallgatóknak, akikkel folyamatos kapcsolatban vannak az oktatók. 

Gond nélkül oktatnak
A Gazdaságtudományi és Informatikai Karon (GIK) a hallgatókkal való elektronikus levelezés folytatása mellett egyre több tanár használja az egyetemi e-learning (Moodle) rendszert. Ennek segítségével még rögzített előadásokat is el tudnak juttatni az oktatók a hallgatókhoz, és videókonferenciás órákkal is tartják velük a kapcsolatot. A GIK vezetése rendszeresen informálja a kollégákat az elérhető lehetőségekről, s gyakran meg is beszélik velük a lehetséges alternatívák előnyeit és hátulütőit is. Utóbbiak közé sorolják, hogy a távoktatás normális működtetése többszörös időbefektetést igényel az oktatók részéről, illetve hiányzik a személyes visszacsatolás is tanár és diák között. 

Vizsgák távúton
Az elmúlt hetekben az oktatás kérdésein volt a hangsúly, de nyilvánvalóan „távvizsgákˮ rendszerének kialakítására is hamarosan sor kerül. Az RTK-n már előre számolnak az online felületek használatával, s nincs ez máshogy a Tanárképző Karon (TKK) sem, ahol a hallgatók háromféle értékelését tervezik: szóbeli vizsgáztatással videókonferencia útján, online teszt kitöltésével, végül pedig beküldött dolgozatok, beszámolók és prezentációk segítségével.

Alakulnak a felvételi vizsgák , noha itt lesz talán a legkevesebb kihívás. Az RTK-n esszét kérnek, illetve online beszélgetéseket terveznek a jelentkezőkkel. A TKK-n vagy a GIK-en a felvételi eljárás folyamatát nem befolyásolja a koronavírus terjedése miatt kialakult helyzet. A leendő hallgatók továbbra is elektronikus úton jelentkezhetnek, mellyel kapcsolatban minden információ megtalálható az egyetem honlapján, de a tanulmányi osztály referensei is szívesen segítenek, a hivatalos elérhetőségeken kereshetik őket.

Keretbe: Jelentkezési határidők: 

Református Teológiai Kar (RTK):

– alapképzés (nappali és levelezős): 2020. május 31. – mester- és doktoranduszi képzés (nappali és levelezős): 2020. június 30.

Tanárképző Kar (TKK) valamint Gazdaságtudományi és Informatikai Kar (GIK):– alapképzés (nappali és levelezős): 2020. április 30.– mester- és doktoranduszi képzés (nappali és levelezős): 2020. június 30.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?