Nincs fertőzött a légi idősotthonban

Lég
Lég |

A légi idősek otthona minden lakóját és dolgozóját tesztelték, és nincs köztük koronavírussal fertőzött személy. A rehabilitációs és adminisztratív részleg pozitívan tesztelt alkalmazottai a múlt hét óta házi karanténban vannak.

Szerkesztőségünkhöz is eljutott az a meg nem erősített információ, mely szerint a légi Vitalita idősek otthonában egy lakót pozitívan teszteltek a Covid-19 nevű megbetegedésre. Pontos információkért Csemi Gábor igazgatóhelyetteshez fordultunk a fertőzés kapcsán. 

Hét pozitív teszt

„Az első pozitívan tesztelt páciens a rehabilitációs részlegen volt, ahol még az utolsó rehabilitációs kezelések folytak. A pácienst agyérkatasztrófa rehabilitációs kezelés után szállítottuk volna vissza lakhelyére, a zsolnai idősek otthonába, amely viszont a kliens visszavétele előtt koronavírustesztet kért, az eredmény pozitív lett. A beteget azonnal izoláltuk, karanténba helyeztük, és újabb teszteléseket végeztünk el” – ismerteti a helyzetet az igazgatóhelyettes. 

Mindenkit teszteltek

Az elkövetkező napokban összesen 267 tesztet végeztek el lakóknál, dolgozóknál egyaránt. Ezek eredményeként az idősotthon valamennyi lakójának és alkalmazottjának negatív lett a teszteredménye, az egyéb részlegeken dolgozók közül hétnek lett pozitív a koronavírustesztje. Ők valamennyien már a múlt héttől házi karanténban vannak. Néhányan a rehabilitációs részlegen kerülhettek kapcsolatba a fertőzött beteggel, a többiekről nem tudni, hogyan fertőződtek meg. Sőt, mivel a rehabilitációs részleg utolsó páciense, akinek pozitív lett a tesztje, 60 napot töltött el az osztályon, még az is kérdéses, hogy tulajdonképpen ki fertőzött meg kit.

A második teszt negatív

Ugyanakkor a rehabilitációs részleg 70 év feletti páciensének a második koronavírustesztje, melyet egy héttel az első teszt után készítettek, már negatív volt. Egyelőre még azt sem lehet kizárni, hogy az első teszt eredménye esetleg hibás volt. Az utolsó törletet a hétvégén vették le, ha az is negatív lesz, visszatérhet zsolnai otthonába. 

A hétvégén a Vitalita területét, az idősotthont hermetikusan lezárták. A beszállítók fokozott biztonsági óvintézkedések mellett szállítanak, de a gondoskodó személyzet hétfőtől két hétre beköltözött az idősotthonba. A két hét elteltével mindenkit újra letesztelnek, és ha az eredmények negatívak lesznek, a bentlakó személyzetet váltja majd az új csapat, a következő két hétre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?