18 millió fontot gyűjtött össze egy 99 éves veterán a brit egészségügyi szolgálatnak

Tom Moore

Szokatlan módját választotta az adománygyűjtésnek két idős skót ember, akik így segítenek a brit egészségügynek a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

A 100. születésnapját áprilisban ünneplő Tom Moore azzal gyűjtött össze péntek délutánig mintegy 18 millió font adományt az interneten a brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) javára, hogy járókeretével száz kört tett meg kertjében. A férfi célja eredetileg az volt, hogy akciójával ezer fontot összegyűjtsön és ezzel köszönje meg az egészségügyi dolgozóknak a munkáját. A férfit korábban bőrrákkal és csípőtöréssel is kezelték. Akciója annyira sikeres volt, hogy Vilmos herceg is beszállt az adományozók közé, többen pedig felvetették, hogy a királynőnek lovaggá kellene ütnie nemes tettéért Tom Moore-t.

A férfi példáján felbuzdulva a 90 éves, mozgáskorlátozott Margaret Payne is az adománygyűjtés szokatlan és eddig elég sikeres módját választotta: 10 ezer fontot akar gyűjteni azzal, hogy 282 alkalommal felmegy háza lépcsőjén. A Skócia északi részén élő nő összesen akkora távolságot tesz ezzel meg, mint amilyen magas az a hegy, amelyet fiatalon először megmászott. A nőnek, aki egyébként gyermekkora óta térdproblémákkal küzd, majdnem 1 millió fontot sikerült már gyűjtenie. Két hétig tartó akcióját húsvét hétfőn indította. A pénz egy részét ő is az NHS-nek ajánlja fel, de azt a hospice-otthont is támogatni szeretné, ahol korábban férjét ápolták.

A két skót nyugdíjas azért szervezte akcióját, mert az NHS krónikus alulfinanszírozottsága a koronavírus-járvány idején nagyon látványossá vált: az egészségügyben dolgozóknak hiányos a védőfelszerelése, kevés a maszk és a lélegeztetőgép, mindezek ellenére nap mint nap kockáztatják az életüket a betegekért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?