Boris Kollár közeli embere az SIS élén

Vladimír Pčolinský
Pozsony |

Vladimír Pčolinský lett a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) új főnöke. Tegnap nevezte ki őt Zuzana Čaputová államfő.

Vladimír Pčolinský annak a Peter Pčolinskýnak a testvére, aki parlamenti képviselő a Sme rodina színeiben. Az SIS új vezetője a karrierjét még a KDH holdudvarában kezdte. A kereszténydemokraták 2002-ben Vladimír Palkót jelölték belügyminiszternek, aki maga mellé vette Pčolinskýt.

A 2010-es parlamenti választás után az akkori belügyminiszter, Daniel Lipšic (akkor még KDH) közvetlen munkatársa lett. 2011-ben Pčolinskýnak azért kellett magyarázkodnia, mert hamarabb jelent meg az öngyilkosságot elkövető Juraj Majchrák bíró holttesténél, mint a nyomozók. Ernest Valko ügyvédet pedig néhány nappal azután gyilkolták meg, hogy meglátogatta őt Pčolinský üzlettársa. 2016-ban a Lipšic által okozott halálos autóbaleset helyszínén is megjelent.

Sajtóinformációk szerint éveken keresztül jó kapcsolatot ápolt a titkosszolgálatok munkatársaival. A Sme napilapnak azonban azt állította, soha nem volt az SIS tagja. 2015-től a Sme rodina párt környékén tevékenykedik. Felesége és testvére is tagja a politikai formációnak.

Pčolinský 2017-ben újra a figyelem középpontjába került, amikor – állítása szerint véletlenül – lefényképezte, ahogy Marián Kočner és közvetlen munkatársa, Peter Tóth Zuzana Tománková Mikovával, a Čistý deň (Tiszta Nap) reszocializációs központ alapítójával egyeztet. A központról ebben az időben derült ki, hogy a fiatalkorú klienseket szexuálisan zaklathatták. Tománková Miková pedig nyilvánosságra hozta, hogy egy vezető politikus szexuális ajánlatot tett az egyik kiskorú kliensüknek. Boris Kollár, a Sme rodina elnöke ekkor kénytelen volt bevallani, hogy ő tett ajánlatot a lánynak. A Vladimír Pčolinský által készített fotó végső soron Kollárt segítette.

(TASR, Sme, czg)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?