Raši szerint büntetőeljárást kell indítani Matovič ellen

Richard Raši

Richard Raši (Smer-SD) parlamenti képviselő szerint büntetőeljárást kell indítani Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő ellen az állampolgárok egészségének veszélyeztetése miatt.

Ezt azzal indokolta, hogy túl későn helyezték vesztegzár alá a Korompa (Krompachy) melletti romatelepeket. Matovič a TASR hírügynökségnek küldött válaszában azt állítja, hogy az előző kormány hibázott, a mostani az aktuális helyzet felmérése után azonnal lépett. Rašit őrültnek titulálta.

Raši szerint a kormányfő már kedden (április 7.) birtokában volt azoknak az információknak, amelyek alapján azonnal karantén alá kellett volna helyeztetnie a telepeket. Erre végül csak szerda (április 8.) este került sor. Úgy véli, az ügyésznek hivatalból kellene eljárást indítania. „Mindenki, akinek lépnie kellett volna, de nem lépett – a legelső helyen maga a miniszterelnök -, a korompai lakosok egészségét és életét veszélyeztette” – írta Raši a közösségi hálón, hozzátéve: Matovičnak a lakosok egészségével kellene törődnie a politikai marketing helyett.

Matovič a reakciójában kifejtette: Peter Pellegrini volt kormányfő és Denisa Saková volt belügyminiszter (mindketten Smer-SD) döntöttek úgy, hogy nem kell letesztelni és állami karanténba küldeni azokat a romákat, akik a járvány európai gócpontjaiból tértek haza. Azóta egy csomó másik embert megfertőzhettek. „Mi felkutattuk őket, azonnal bevezettük a vesztegzárat, ez az őrült Raši pedig most minket vádol, nem azokat, akik tényleg veszélyeztették a lakosok egészségét – Pellegrinit és Sakovát. Abszurd” – fogalmazott Matovič.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?