Főszezon helyett kényszerpihenő

Dunaszerdahely
Dunaszerdahely |

A húsvéti hétvége hagyományosan főszezon a dunaszerdahelyi Thermalparkban. Most azonban hetek óta zárva tart a fürdő, jelenleg nincs bevételük, de egyelőre csak a szerződéses munkavállalóktól búcsúztak el.

A húsvéti hétvége a nyári szezon után az év egyik legerősebb időszaka a wellness-szállodákban, nem kivétel ez alól a dunaszerdahelyi fürdő sem.

„Általában hónapokkal korábban kijelenthetjük, hogy telt házas a húsvéti hétvége. Az emberek ilyenkor locsolkodás helyett inkább fülig merülnek a vízben. Most azonban csendes a fürdő”

– nyilatkozta a Thermalpark igazgatója.

Somogyi Gábortól megtudtuk, hogy a korlátozások bejelentése után fokozatosan leengedték a medencéket, a vízforgatás ugyanis sok energiát emészt fel. Az igazgató elmondta, ez volt a legokosabb és leggazdaságosabb megoldás, mégis több tízezer euróra rúgnak a költségeik.

„A költségek nem csökkenthetők nullára, bevételünk azonban nincs. Mégsem kezdtük tömegesen elbocsátani az embereket, próbáljuk megtartani az állomány nagy részét. Jelenleg csak a megbízási szerződéssel alkalmazott kollégák nem dolgoznak”

– folytatta az igazgató.

A leállást követően alaposan kitisztították és fertőtlenítették a medencéket, valamint a víz forgatásához szükséges motorokat és csöveket, erre normális esetben negyedévente egyszer van lehetőség. Ha újra kinyithat a fürdő, akkor az újabb nagytakarítás után egy-két nap alatt újra minden a megszokott módon üzemelhet.

A tetemes kiesés ellenére még nem mondtak le az őszre tervezett beruházásról, az egyik panzió átépítéséről. „Ez egy hosszabb, kilenc hónapos projekt, ha a bank továbbra is támogatja, szeretnénk megvalósítani” – zárta Somogyi Gábor. A város felajánlotta a fürdő két panzióját az egészségügyi dolgozók számára, szükség esetén itt szállásolhatják el azokat, akik munkájuk révén kapcsolatba kerülnek fertőző betegekkel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?