5G-s tornyokat gyújtogatnak egy álhír miatt

5G

A koronavírus terjedése kapcsán számos álhír és összeesküvés-elmélet látott napvilágot az elmúlt hetekben, melyek közül az egyik legnépszerűbb, hogy az 5G-s tornyok bekapcsolásával a kormányok, illetve különféle háttérhatalmak aktivizálták a halálos vírust.

Ezek az álhírek azonban rendkívül veszélyessé tudnak válni ilyen helyzetben – derül ki egy friss brit példából. Egy ilyen, a koronavírushoz hasonló krízishelyzet többnyire melegágya az álhíreknek vagy a különböző összeesküvés-elméleteknek – ezek közül az egyik, hazánkban is legnépszerűbb teória, hogy bizonyos háttérhatalmak saját gonosz terveik részeként arra használják az 5G-s hálózatokat, hogy aktivizálják a vírust.

Hogy az egyszerre kétségbeesett és hiszékeny emberekben egy ilyen elmélet milyen hatást tud kiváltani, arra jó példa egy múlt heti birminghami eset, amikor a tűzoltókat egy lángoló bázisállomáshoz riasztották. Az EE mobilszolgáltató állomásához a tűz eloltását követően kivonuló karbantartók a tűzoltók segítségével megállapították, hogy szándékos rongálás történt. A birminghamihez kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint égett le egy torony az északangliai Merseyside-ban. A karbantartókat és az állomásokat üzemeltető csapatot országszerte több verbális és fizikai atrocitás érte az elmúlt napokban, rendszerint azt felhánytorgatva a szolgáltató vagy éppen az alvállalkozó szakembereinek, hogy ők is az emberek szisztematikus meggyilkolására játszanak.

Nagy-Britanniában a helyzet mára olyan súlyossá vált, hogy a brit kabinet és a tiszti főorvos is megszólalt a témában, kiemelve, hogy az 5G-s hálózatok bekapcsolásáról és a koronavírus terjedéséről szóló, minden alapot nélkülöző álhírek nemcsak egyszerűen kárt okoznak a mobilszolgáltatóknak, hanem mint ahogy azt az utóbbi napok példái is mutatják, a rongálások révén veszélyeztetik annak a kommunikációs csatornának a stabil működését, melyre most emberek millió vannak ráutalva világszerte.

Az ügy kapcsán a brit média- és hírközlés-felügyeleti hatóság, az Ofcom közölte, hogy részben a hasonló esetek visszaszorítása érdekében fokozottan szűri a különböző médiafelületeken megjelenő álhíreket, de a szabályozó dolgát jelentősen megnehezíti, hogy a hasonló álhírek és összeesküvés-elméletek főképp a közösségi médiában terjednek, melyre a hatóságoknak kevés ráhatásuk van. A közösségi szolgáltatások üzemeltetői és moderátorai pedig nem tudnak lépést tartani az újabbnál újabb források megjelenésével.

(hwsw)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?