Csehországban lassult a fertőzések számának növekedése

koronavírus csehország

Hétfőn újabb 235 koronavírusos fertőzést mutattak ki Csehországban, ezzel az összes fertőzött száma 4822-re emelkedett - olvasható az egészségügyi minisztérium honlapján kedden reggel közzétett statisztikából.

Ez a növekmény azonban alacsonyabb, mint a múlt heti napi növekedési átlag, amely 253 volt - állapította meg a tárca. A legmagasabb növekedést - 332-t - pénteken, a legalacsonyabbat - 115-öt - pedig vasárnap mutatták ki.

A Covid-19 betegségben eddig 80-an haltak meg, míg a kigyógyultak száma 127-re emelkedett. A halálesetek száma hétfőn nyolccal, a gyógyultaké pedig 31-gyel emelkedett.

Az elvégzett laboratóriumi tesztek száma kedden reggel már meghaladta a 91 ezret. Az utóbbi időben a napi tesztek száma 5-6 ezerre emelkedett.

Az egészségügyi tárca hétfőn a szükségállapot teljes tartamára meghosszabbította az üzletek bezárását elrendelő márciusi döntését. A kormány hétfői ülésén tudomásul vette a tárca döntését, illetve azokat a módosításokat is, amelyek alapján újabb boltok és szolgáltatások nyithatnak ki.

A harmincnapos szükségállapot április 11-én jár le, meghosszabbításáról kedden tárgyal a cseh képviselőház. A kormány a múlt héten a szükségállapot harmincnapos meghosszabbítását kérte a testülettől, de az ellenzéki pártok azt csak április végéig akarják meghosszabbítani. Ugyanakkor követelik, hogy a kormány részletesen indokolja meg a szükségállapot bevezetését.

A képviselőházi frakciók kedd reggeli nyilatkozatai alapján éles politikai vita és kompromisszumos megoldás várható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?