Az agrártámogatások elbírálása is lelassult

Nagy változások előtt az agrártámogatás
Pozsony |

A koronavírus-járvány miatt az agrártámogatásokkal kapcsolatban is rengeteg probléma merült fel, az Agrárkifizető Ügynökség (PPA) és a földművelésügyi tárca ezért a mezőgazdasági és élelmiszeripari szervezetekkel egyeztetett.

Az Agrárkifizető Ügynökség is elismerte, hogy a járvány nehezíti a munkájukat. „Nem állítottuk le a kérvények feldolgozását, de kevesebb munkatárssal dolgozunk, az iskolabezárások miatt ugyanis többen kénytelenek voltak otthon maradni a gyerekeikkel, mások pedig betegszabadságon vannak” – áll a PPA által közzétett nyilatkozatban.

„Az Agrárkifizető Ügynökség a 2020-as támogatásoknál a www.gsaa.sk internetes címen elérhető agrártámogatási térinformatikai alkalmazással (GSAA) kapcsolatban nyújt műszaki segítséget. Telefonon vagy e-mailen keresztül veszi fel a kapcsolatot a kérelmezőkkel, akik 2019-ben kihasználták a műszaki segítségnyújtást. Mintegy 8 ezer kérelmezőről van szó. A kérvényezők számára valamennyi segédanyag biztosítva van, hogy önállóan is képesek legyenek elkészíteni és benyújtani a kérelmeiket, mellőzve ezzel a személyes kapcsolatteremtést a PPA munkatársaival” – nyilatkozta lapunknak Vladimír Machalík, a földművelésügyi tárca sajtóosztályának a munkatársa.

Az Agrárkifizető Ügynökég az idei egységes támogatásokra benyújtott kérvényeket április 6-ától fogadja. A kérvények beterjesztésének végső határideje június 15. A járvány miatt bevezetett összes intézkedésről az Agrárkifizető Ügynökség honlapján (www.apa.sk) tájékoztatnak.

(sb)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?