A pedagógusszövetség idén is díjazta a legjobb pedagógusokat

Felvidéki magyar pedagógus dí

A pedagógusszövetség a hétvégén tartotta volna a Szlovákiai Magyar Pedagógusok 26. Országos Találkozóját Rozsnyón. Bár a szakmai konferencia a koronavírus-járvány miatt idén elmaradt, a hazai pedagógusok munkáját ennek ellenére értékelte a szövetség.

A koronavírus-járvány miatt a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének (SZMPSZ) hagyományos, több évtizede folyamatosan megrendezésre kerülő országos találkozója idén nem valósulhatott meg. Elmaradtak azok a szakmai előadások és kerekasztal-beszélgetések, melyek minden évben szerves részét képezték a háromnapos találkozónak. A tapasztalatcsere, a szakmai viták, az ötletelések és a problémák megoldása mellett baráti találkozók helyszíne volt minden évben Rozsnyó történelmi városházának épülete, ahová az ország minden részéről és rendre határon túlról is érkeztek szakemberek. Mindezek ellenére a pedagógusszövetség idén sem feledkezett meg azokról, akik a hazai magyar oktatásban példaértékűen tevékenykednek.

„Jó néhány éve a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetségének legrangosabb elismerése az a díj, amellyel az átlagon felüli teljesítményt nyújtó pedagógusainkat becsülik meg. Rendre a rozsnyói pedagógustalálkozó volt a színhelye a felemelő ünnepségnek, mely méltó keretet adott a díjátadásnak.

Ez így is volt kerek huszonöt emlékezetes alkalommal. Az idén ez megváltozott, világunk fölött most sötét felhők kavarognak. Fenyegetőek, félelmetesek, barátságtalanok. Fönt a fekete felhő, lent azonban sarjad a vetés a határban, harsan a fű a talpunk alatt, és nem üres már a fecskefészek sem – az élet élni akar. A körülöttünk nyíló virágoknak még gyenge a szára, a lágy szellőben is hajladoznak, de színükkel, illatukkal, bámulatos harmóniájukkal örömet hoznak a szívünkbe. A természet nem adja meg magát. Mi sem adjuk meg magunkat. Átlagon felül teljesítő pedagógusaink bőven akadnak, megtaláljuk a módját annak, hogy ország-világ értesüljön arról, hogy kiket tisztelhetünk élen álló példaként. Szóljanak tehát nekik a köszönet szavai, kollégáktól, szülőktől, gyerekektől, tőlünk, mindenkitől, aki elismeri, hogy mindennapi teendőjük nem munka, hanem mesterség, hivatás, életpálya. Nem ismernek munkaidőt, viszont magukban hordják a gyermeki lélekkel való azonosulás képességét, ami ugyanolyan fontos, mint a tudás szilárdsága és az egyéniség ereje.

A jó tanító tudja, hogy milyen a jó iskola: olyan, ahová szívesen jár pedagógus, szülő, gyermek, hiszen tanít, nevel, van humora…és játszani is enged. Jó egészséget, fölöttünk kék eget, derűt, fényeket kívánunk minden díjazottnak!” - szól Fekete Irén, az SZMPSZ köszöntője.

Érdekes

Felvidéki magyar pedagógus díj:
Pelle István, Katona Mihály Alapiskola Búcs, Kováts József Alapiskola, Bátorkeszi


A tehetségek felkarolásáért és gondozásáért díj:
Berczik Erzsébet, Dobó István Alapiskola, Nagyszelmenc

Kecső Csolti Veronika, Bátkai Alapiskola

Kovács Tünde, Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola, Komárom

Pedagógus életpálya díj:
Lendvay Tibor, Pongrácz Lajos Alapiskola, Ipolyság

Liszka Éva, Czuczor Gergely Alapiskola, Érsekújvár

Kiváló módszertani, nevelési, szakmai és tudományos eredményekért díj:
Korintus László, Dernői Magyar Tannyelvű Alapiskola

Tímár Lívia, Alapiskola és Óvoda, Pozsonypüspöki

A szlovákiai magyar nyelvű oktatást támogató tevékenységért díj:

a Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség
a CSEMADOK, Bárdos Gyula elnök
a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, Huszár László igazgató

Óvodapedagógusok részére, kiváló módszertani és nevelési eredményekért díj:
Berky Angelika, Magyar Tanítási Nyelvű Óvoda, Pered

Vágvölgyi Erika, Óvoda, Zádielska 4, Kassa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?