471-re emelkedett az ismert fertőzöttek száma Szlovákiában

Igor Matovič
Ótura |

Pénteken 1889 tesztet végeztek, ebből 21 pozitívnak bizonyult. Az újonnan diagnosztizált fertőzöttekkel együtt immár 471-re nőtt a betegek száma Szlovákiában – jelentette szombaton Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő azt követően, hogy aláírták a 300 új lélegeztetőgép beszerzéséről szóló szerződést.

Június végéig 300 új lélegeztetőgép készül Szlovákia részére – jelentette Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök szombaton a műszereket gyártó Chirana Medical nevű céggel közös sajtótájékoztatón. 

Az óturai (Stará Turá) vállalat négyszeresére növeli a gyártást, hogy a kormánnyal aláírt szerződésbe foglalt határidőt tartani tudják. Emellett leállították a gépek külföldre történő értékesítését is.

A feltételezések szerint július közepén tetőzhet hazánkban a járvány, ekkor körülbelül 1000 lelégeztetőgépre lesz szükség.

Matovič ezenkívül ismételten leszögezte: a korlátozások szigorítását tervezi, amely leginkább a 65 éven felülieket érinti majd – bővebb információkat továbbra sem közölt.

Pénteken összesen 1889 tesztet végeztek el az országban, ebből csupán 21 bizonyult pozitívnak. Az ismert fertőzöttek száma így immár 471-re emelkedett.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?