Elmarad a Thália Színház bemutatója

dd

Az idén 50 éves kassai Thália Színházban április 23-én egy kultikus darabot vitt volna színre egy fiatal rendező. A próbák már folytak, a színház vezetése azonban ma bejelentette, hogy a Parasztopera premierje
a járvány miatt elmarad.

Darvas Benedek és Pintér Béla darabjának műfaja zenés népi krimiballada, hatalmas sikerrel játszotta a Pintér Béla Társulat, nem volt egyszerű jegyet venni rá. Az ipolysági Rédli Károly, aki tavaly diplomázott a a Színház- és Filmművészeti Egyetem (VŠMÚ) rendező szakán, akkora Pintér Béla-rajongó, hogy diplomarendezése kedvéért le is fordította szlovákra a drámaíró-rendező egy másik darabját. Ezért sokan izgatottan várták a Parasztopera kassai bemutatóját.

A színház a kövekező közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:.

 

Tisztelt bérleteseink! Kedves közönségünk!

Íme, mi is, az ötvenéves kassai Thália Színház társulata egy olyan hírrel jelentkezünk, amihez hasonlókat nagyon gyakran olvasunk manapság.

A koronavírus, akár egy világméretű távoltartási végzés, tovább atomizálja, részeire bontja az emberi közösségeket.

Nekünk, színházi alkotóknak, akik hivatásszerűen éppen az emberek, a mindenkori ember viselkedését kutatjuk, megrázó tapasztalatot nyújt látni mindazt a változást, amit egy, az embernél összehasonlíthatatlanul kisebb tényező okozhat annak életében.

A mi életünkben.

Olybá tűnik, bármennyire is szeretnénk, bármennyire is vártuk már és számoltuk vissza az időt, a jubileumi évad negyedik és egyben utolsó előadását nem tudjuk bemutatni Önöknek.

Sajnálattal közöljük, kedves közönség, hogy a Darvas - Pintér: Parasztopera című népies-zenés krimiballada a meghirdetett időpontban elmarad, annak bemutatóját határozatlan időre, de legkésőbb a következő évad idejére elhalasztjuk.

A fenti előadásra megváltott jegyek és bérletek az újonnan kitűzendő bemutatóra is érvényben maradnak. Aki nem szeretne élni ezzel a lehetőséggel, a jegyek teljes összegben,a bérletek pedig előadás-arányosan visszaválthatók a színház jegypénztárában.

A jegypénztár jelenleg csak szűkített munkarendben, előzetes telefonos vagy e-mailes bejelentkezés és időpont egyeztetés után, a koronavírus idején az intézménylátogatásokra vonatkozó szigorú szabályok betartása mellett üzemel.

Az okozott kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük. 

Amennyiben a visszaváltás mellett dönt, kérem, gondolja meg, van-e arra mód, hogy az Önnek jogosan visszajáró összeget támogatásként a színházunknak felajánlja? Nagylelkűségét előre is köszönjük!

Kérjük, a karantén idején továbbra is kísérje figyelemmel színházunk Facebook és Instagram oldalát, valamint a www.maradjotthon.thaliaszinhaz.sk oldalunkat. Az oldal tartalmát folyamatosan bővítjük és időközönként a már bemutatott előadásaink felvételei közül és elérhetővé teszünk néhányat. Maradjanak otthon, maradjanak velünk!

Üdvözlettel: Czajlik József, igazgató

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?