70 éves Forgách Krisztián

Forgách Krisztián

Nem ő vitte a családjába a vívást, szeretetét nagyapjától és édesapjától örökölte. Beleszületett, magával ragadta, átszőtte egész életét. Szépen nyomon követhető a családfából a Forgách Mihály–Forgács Oszkár–Forgách Krisztián-vonulat, melynek már további két nemzedékben vannak követői a páston. 
 

Forgách Krisztián az öt lépcsőfokos leágazás közepén található. Időrendi sorrendben. Sportvezetői tevékenységét nézve pedig a somorjai vívás szinte örökös elnöke. Ténylegesen több mint öt évtizede. Lassan a tanácsadói szerepkörbe vonul, hogy átadja helyét volt tanítványának, Nagy József vezetőedzőnek. Ám edzőként továbbra is foglalkozik a fiatalokkal, pengeforgatásukat csiszolja. Nem tudom, előhozza-e valaha védenceinek, hogyan kezdődött somorjai történetük 1962-ben, amelynek a kezdetektől ő is részese volt. Ha nem is teszi, a krónikás odalopja a sorokba, hogy a geográfus végzettségű mesterük versenyzőként is belekóstolt a siker ízébe. Mégpedig a kardban, amit már azóta nem űznek a városban (csak tőröznek), de a klubelnök ma is csupa legekkel illeti ezt a fegyvernemet, kihangsúlyozva, benne van a vívás minden szépsége.

Kardozóként lett hétszeres szlovák bajnok, egyszeres csehszlovák csapatbajnok az olomouci Duklával, és ezzel a fegyverrel robbant be korosztálya legjobbjai közé, mikor juniorként megnyerte a pozsonyi nagydíjat. Ennyit születésnapján megérdemel a sportvezetői énje mellett kevésbé látható versenyzői múltja is. Amikor vívóvénájában hét évtized örömei, terhei sorakoznak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?