Megvan a koronavírus első szlovákiai áldozata

Marek Krajčí
Pozsony |

Otthon összeesett és meghalt az a beteg, akit koronavírus-fertőzés miatt a bajmóci kórház tüdőosztályán ápoltak, majd hazaengedték. A boncolási eredmény szerint halálát kétoldali tüdőgyulladás okozta – közölte Marek Krajčí (OĽaNO) egészségügyi miniszter a keddi kormányülés után.

„A beteg szív és érrendszeri elégtelenség miatt halt meg. A kórboncnok vizsgálja a tüdőgyulladás okozta állapotot, de annyit tudunk, hogy a beteg koronavírus-tesztje pozitív volt. Ezért is meglepő, hogy hazaengedték a kórházból” – mondta Krajčí, és hozzátette, valószínű, hogy ez az első, koronavírus okozta haláleset Szlovákiában.

Az Egészségügyi Felügyeleti Hivatal eljárást indított az ügyben. „Valószínűleg rosszul állították fel a diagnózist, de ezt még vizsgálják” – mondta a miniszter.

A 60 éves férfit március 20. óta ápolták a bajmóci kórházban, hétfőn halt meg otthon. A kórház megerősítette, hogy a pácienst COVID-19-cel diagnosztizálták. A tüdőosztályt ideiglenesen bezárták. Milan Henčel, a kórház igazgatóhelyettese elmondta, hogy a beteg nem járt külföldön, és nem mondta, hogy fertőzött személyekkel találkozott volna.

„Az egyik munkatársunk javaslatára vasárnap elvégeztük a tesztet. Az eredmény pozitív lett” – mondta Henčel.

Az igazgatóhelyettes tájékoztatása szerint a beteg állapota stabilizálódott, és hétfőn hazaengedték.

„Tekintettel arra, hogy koronavírus-fertőzése volt, felvetettük a kapcsolatot a Privigyei Regionális Közegészségügyi Hivatallal, és a hivatal megerősítette, hogy ha a beteg állapota stabil, nincsenek panaszai, otthoni karanténban gyógyulhat” – tette hozzá.

Henčel megerősítette, hogy a kórház dolgozóinál nem mutatták ki a fertőzést.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?