Frontvonalban járvány idején

Frontvonalban járvány idején
Királyhelmec/Kistárkány |

A koronavírus miatti korlátozások a keleti végéken élők hétköznapjait is jócskán befolyásolják.

Érdekes
Kiss Fazekas Zoltán

Kiss Fazekas Zoltán, 

kistárkányi vasúti jegyellenőr

Jegyellenőrként rengeteg emberrel találkozom, eddig naponta több száz utassal kerültem kapcsolatba. Amióta bevezették a különféle óvintézkedéseket, a mi munkakörünk is jelentősen megváltozott. Eddig kézbe vettük a jegyeket és a bérleteket, most már maximálisan csak vizuális ellenőrzéseket tarthatunk. Az utasokat arra kérjük, tartsák be a tömegközlekedésre vonatkozó előírásokat, de még így is akadnak néhányan, akik akarva-akaratlanul megszegik őket. Volt, hogy az egyik fülkébe szájmaszk nélkül ültek be, de miután felszólítottuk őket, készségesen felhelyezték. Az igazat megvallva, valamivel kevesebb a munka, sokkal kevesebb vonat jár, és jóval kevesebben utaznak, mint korábban. Ettől függetlenül sohasem tudhatjuk, kivel találkozunk, ezért a fertőzés veszélyét így sem tudjuk kizárni. A munkáltató ellátott mosható szájmaszkokkal, és minden szolgálat előtt steril gumikesztyűket is kapunk. Van néhány munkatársam, aki egészségét féltve inkább betegszabadságon van, de többségünk továbbra is szolgálatban van.

Érdekes
Dócs Arnold

Dócs Arnold,

királyhelmeci kisgazda 

Mi elsősorban kecskék tenyésztésével foglalkozunk Királyhelmec határában. Bennünket nem igazán érint az óvintézkedésekkel összefüggő emberhiány vagy a kijárási tilalom, hiszen nincsenek alkalmazottaink. Gondot okoz viszont az állattartáshoz szükséges tartalékok beszerzése. A kecskék számára alapvetően fontos a megfelelő ásványi anyagokkal gazdagított kősó, viszont ezt most szinte már sehol sem lehet beszerezni. A helyi kereskedésekben csak napok múlva tudnak néhány darabot beszerezni. Az internetes üzletekből és más beszállítóktól tudnék ugyan venni, de ők most csillagászati árakkal dolgoznak. Úgy tűnik, hogy a vírus terjedése az uniós támogatásaink folyósításába is beleszól. Egy évvel ezelőtt új parcellákra igényeltünk támogatást, de azóta senkit sem küldtek, hogy kimérjék a telket. A járvány miatt most meg pláne nem jönnek ki. Így valószínűleg sem a tavalyi, sem pedig az idei támogatást sem kapjuk meg időben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?