Négy dél-szlovákiai birkózóbajnok Sninán

dunaszerdahelyi birkózok

Négy bajnoki címmel, további öt elsőséggel, összesen tizennyolc éremmel kerültek a figyelem fókuszába a dél-szlovákiai klubokat kép-viselő birkózók a juniorok Sni-nán, kötöttfogásban rendezett országos bajnokságán.

A kelet-szlovákiai városban 12 klub 50 versenyzője mérte össze tudását. A gyér érdeklődést igazolja, hogy a fiúknál egy, a lányoknál pedig hat súlycsoportban csupán egy birkózót neveztek, ők ellenfél híján győztesként kerültek a viadal krónikájába. A lányoknál pedig két súlycsoportban jelentkező sem akadt...

A dunaszerdahelyiek mérlege két bajnoki cím, további három arany- és egy ezüstérem. „Az 57 kilós súlycsoportban Samuel Bučko rimaszombati ellenfeleit verte technikai tussal, az elődöntőben tusgyőzelemmel folytatta, remeklését a fináléban koronázta meg, a rimaszombati Rácz Eriket még az első félidőben sikerült két vállra fektetnie. A 65 kg-osok mezőnyében Csörgő László a fináléban hatalmasat küzdött, nagy meglepetésre a finálé második félidejében a bajnoki címvédő Pohlt fektette két vállra. Csörgő Tamás ezüstéremmel, a lányok versenyében Pollák Anna, Csepi Viktória és Bacsfai Réka aranyéremmel gyarapította gyűjteményét. Csapatversenyben a harmadik helyen végeztünk” – ecsetelte védenceik helytállását Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

A rimaszombatiak mezében Pavol Rapčan és Kristína Čintalanová produkált bajnoki elsőséget. „Az előbbi dunaszerdahelyi, az utóbbi somorjai vetélytársa legyőzésével került a dobogó legfelső fokára. Uhrínovának és Mihályiovának nem akadt ellenfele. Rácz Erik ezüstérmet, Genya, Vydra és Molnár pedig bronzérmet szerzett súlycsoportjában” – elevenítette fel tanítványaik sikerlistáját Radnóti József, a rimaszombatiak trénere.

„Három versenyzőt neveztünk, mindannyian dobogóra kerültek súlycsoportjukban. Szeiler Mátyás ezüstéremmel, Holocsi Bence pedig bronzéremmel zárt, a lányok mezőnyében pedig Simona Matušicová elbukta a finálét. A folytatásban március 14-én nálunk zajlott volna a felnőttek kötöttfogású országos bajnoksága, de a koronavírus okozta járványügyi helyzet miatt elmaradt a rendezvény. A bajnoki éremcsatákat a dolgok jelenlegi állása szerint ősszel pótoljuk be” – tájékoztatta lapunkat Horváth István, a kötöttfogásra szakosodott somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

A kelet-szlovákiai városban a bátorkeszi Kovács Vanessa is első helyezettként került a krónikába.

Érdekes

JUNIOR ORSZÁGOS BAJNOKSÁG:

Kötöttfogás, Sinia, dél-szlovákiai érmesek – 57 kg: 1. Samuel Bučko (dunaszerdahelyi), 2. Rácz Erik, 3. Ľuboš Genya; 61 kg: 1. Pavol Rapčan (rimaszombatiak), 2. Csörgő Tamás (dunaszerdahelyi), 3. Jakub Vydra (rimaszombati); 65 kg: 1. Csörgő László (dunaszerdahelyi), 3. Molnár Brian (rimaszombati); 70 kg: 2. Szeiler Mátyás; 79 kg: 3. Holocsi Bence (somorjaiak). Csapatverseny: 2. Rimaszombat 42 pont, 3. Dunaszerdahely 33.
Lányok – 50 kg: 1. Pollák Anna (dunaszerdahelyi); 53 kg: 2. Rebeka Uhrínová (rimaszombati); 55 kg: 1. Csepi Viktória (dunaszerdahelyi); 57 kg: 1. Denisa Uhrínová; 59 kg: 1. Kristína Čintalanová (rimaszombatiak), 2. Simona Matušicová (somorjai); 65 kg: 1. Daniela Mihályiová (rimaszombati); 76 kg: 1. Kovács Vanessa (bátorkeszi). Csapatverseny: 1. Rimaszombat 34 pont, 2. Dunaszerdahely 27. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?