A válások vagy a születések száma lesz több?

karantén

Ha hosszú ideig tart a házi karantén, nagy valószínűséggel feszültséget okoz a családban. A szakemberek most arra kíváncsiak, hogy a koronavírus-járvány után a válások vagy az újszülöttek száma nő majd meg?

Könnyen megtörténhet, hogy a hosszú összezártság válással ér véget. Ezt mutatják a kínai tapasztalatok. Ott már lassan visszatér az élet a normális kerékvágásba. Hasonlóra számíthatunk nálunk is? Vagy inkább az a valószínűbb, hogy több gyerek fog születni?

Képzeljük el, mi történik azokkal a párokkal, akik minden percet kénytelenek együtt tölteni, egy idő után minden unalmassá válik, s nincs semmi, ami oldaná ezt. És mi a helyzet azokkal a családokkal, ahol a szülők otthonról dolgoznak, munkamegbeszéléseket folytatnak, felügyelik a gyerekeket, gondoskodnak a háztartás működéséről. Ha az anya és az apa nem osztja meg egymás között a feladatokat, általában a nőre hárul a nagyobb teher. Ám a férfiak sincsenek könnyű helyzetben A létbizonytalanságtól idegesek lehetnek, ami megváltoztathatja viselkedésüket.

Mindig együtt

A koronavírus-járvány miatt sok pár nem saját elhatározásából minden percet együtt tölt. Nagy próbatétel ez, ami néhány esetben drámával végződhet. A Global Times című kínai napilap szerint az elmúlt hetekben rekordot döntött  a válási kérelmek száma. Ennek két oka lehet: mivel a hivatalok hetekig zárva voltak, csak az újranyitás után kapták meg a korábban beadott kérvényt.

Valószínűbb viszont az, hogy az együtt töltött hosszú idő konfliktusokat váltott  ki

– írta a lap.

Hasonló forgatókönyv

Ugyanilyen forgatókönyv vár Nagy-Britanniára és valószínűleg más európai országokra, beleértve Szlovákiát is. A szigorú intézkedések a párkapcsolatokat is súlyosan érintették. Fiona Shackleton jogász, akinek ügyfele volt Paul McCartney, Károly herceg vagy Madonna, figyelmeztetett, hogy sok kapcsolat válságba fog kerülni. „Várható, hogy a házi karantén után megemelkedik a válások száma.” Hozzátette: általában a szünidő és karácsony után szoktak sokan válni, mert túl sok időt töltöttek együtt.

Több gyerek?

Egy másik lehetőséget is kínál a karantén. Azt, hogy több gyerek fog születni, bár a statisztikai adatok mást mutatnak. „A történelem azt jelzi, hogy katasztrófák után a születések száma csökkenni szokott” – mondta Jaimie Meyer, az amerikai Yale Medicine Egyetem munkatársa. Elmondta, hogy valószínűleg a mostani járvány befejezése után 10-11 hónappal kezd majd normalizálódni a születések száma. Bizonyos szempontból logikus, hogy az emberek gyermeket inkább biztonságosabb időben vállalnak.

A koronavírus-járvány miatt sok pár nem saját elhatározásából minden percet együtt tölt. Nagy próbatétel ez, ami néhány esetben drámával végződhet.

(izdravie-k)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?